Ertuğrul Günay’dan Yassıada isyanı

Ertuğrul Günay’dan Yassıada isyanı
Yayınlama: 14.07.2013
A+
A-

Ertuğrul Günay'dan Yassıada isyanı

 

Ertuğrul Günay’dan Yassıada isyanı

 


Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idam cezasına çarptırıldığı Yassıada’nın imara açılmasına eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay isyan etti: Bu planlama DP’nin hatıralarına saygısızlık

 
Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının tutuklu kaldığı ve aylarca yargılandıkları Yassıada’nın imara açılmasının yankıları sürüyor. Demokrasi müzesi yapılma fikri ile başlayan süreçte, yeni yapılaşma izni olmayan tarihi adanın önce sit kararları iptal edildi.

Ardından da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yaparak adanın yüzde 65’ine yeni inşaat yapma izni getirdi. Yassıada’nın demokrasi müzesi olması için uğraşan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay , ‘’Bu planlama Demokrat Parti’nin hatıralarına saygısızlık olur’’ dedi.
Eski Bakan Günay, yap-işlet-devret modelinden dolayı gelir getirici planlamalar yapmanın doğru olmadığını belirterek, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

”27 Mayıs’ın izlerini adada figür haline getirmek, yapılaşmayı arttırmak ve yargı süreci dokusunu yeni binaların arasında seyirlik hale getirmek, adaya uygun olmadığı gibi, 27 Mayıs mağduru Demokrat Partililerin hatıralarına da özensiz ve saygısız bir düzenleme olacaktır. Yüzleşme müzesi, tarihimizle ihtilalin izleri ile yüzleşme müzesi düşünüyorduk, asla yeni yapılaşma aklımızda yoktu.”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.