Eski binalardan kaçan kaçana!

Eski binalardan kaçan kaçana!
Yayınlama: 01.05.2023
A+
A-

Depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da eski yapıların bulunduğu ilçelere güven az. Deprem korkusuyla daha çok yeni binaların bulunduğu, zeminin daha sağlam olduğu bilinen ilçelere ilgi var. Şu an kira piyasasında hareketlilik gözlenmiyor ancak depremzedelerin kalıcı konut arayışının başlamasıyla bu durumun da değişeceği öngörülüyor.

İstanbul’un asıl merkezi çok yeni değil. Eski evlerden oluşuyor. Başta Adalar olmak üzere 50-60 yıllık binalar var. Özellikle 70’li yılların sonu gibi ile 1999 depremine kadar olan dönemde yapılan binalara çok fazla güven yok. Bu nedenle bunlar daha az ilgi görmeye başladı. Bu bölgelerde fiyatlarda da bir düşüş bekliyoruz. Çünkü tercih edilmemeye başladı.

Avrupa Yakası’nda Tarihi Yarımada, Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy, Beyoğlu ve Bakırköy’ün merkez mahalleleri, Bahçelievler, Bağcılar, Güngören, Avcılar gibi ilçelerde eski binaların yoğunluğu biliniyor. Anadolu Yakası’nda ise Adalar, Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy’ün merkez mahalleleri, yorgun binaların olduğu ilçeler… Eski binalardaki kira fiyatlarında şu anda gözle görülür bir düşüş yok. Ama ilgi azalıyor. Yani talep azalıyor. Talep azaldığı zaman da fiyatların düşmesi muhtemel.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.