Esnafa ‘vizyonsuz’ diyen başkan yardımcısının kamu yerinde izinsiz alkol sattığı ortaya çıktı!

Esnafa ‘vizyonsuz’ diyen başkan yardımcısının kamu yerinde izinsiz alkol sattığı ortaya çıktı!
Yayınlama: 08.07.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

Adalar’daki esnafa çeşitli yerlerde vizyonsuz dediği öne sürülen CHP’li Adalar Belediyesinin Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in işlettiği FIÇI BİRA adlı mekanda, kamu yerini işgal edip kaçak bir şekilde içki sattığı ortaya çıktı.

Esnafa 'vizyonsuz' diyen başkan yardımcısı kamu yerini işgal ettiği ortaya çıktı!

” 7(Ek:RG-18/9/2013-28769) Alkollü içkiler, Kurum tarafından açık alkollü içki satış belgesi düzenlenmek suretiyle alkollü içki sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketime sunulabilir. Ancak bu yerlerde tesis sınırları dışında tüketilmek üzere alkollü içki satışı veya sunumu yapılamaz. Ruhsat veya diğer izin belgelerini düzenlemeye yetkili merci tarafından işyerinin faaliyetine izin verilen alanlar işyeri sınırları içi kabul edilir.”

Yukarıdaki yasa maddesinden de açıkça anlaşıldığı üzere, açık alkol satışı sadece ruhsat verilmiş olan yerin sınırları içinde yapılır.

Bu ne demek?

Ruhsat aldığınız yerin önündeki kamu yerini işgal edip, orada açık alkol satışı yapamazsınız demek…

Esnafa vizyonsuz dediği öne sürülen Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’e ait olan Fıçı birahanesinin ruhsatı sadece kendisinin kiracısı olduğu binanın içi ile sınırlı. Sokaktaki alan işgal olup, yukarıdaki yasa maddesinde belirtilen sınırların dışında. Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in, alkol düzenleme yasasına açık olarak muhalefet etmekte olduğu işyeri ile ilgili ivedi bir şekilde cezai işlem yapılması gerekiyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.