“Ey Adalılar!

“Ey Adalılar!
Yayınlama: 26.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Birinci vazifen, Adalarınızın sahillerini, sahillerinize inen kadastro yollarınızı, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Adalar’daki mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Sahilleriniz ve ona ulaşmanıza vesile olacak kadastrol yollarınız senin en kıymetli hazinendir.

İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.

Bir gün, ada sahillerini ve sahillere inen yollarınızı müdafaa mecburiyetine düşersen yetkili adli ve idari makamlara şikayet için içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!

Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir.

Sana kanunlar ve anayasa ile verilen haklarına kastedecek CEO’lar, holding sahipleri, dernekler, spor kulüpleri altındaki sosyete kulüpleri ve kooperatif hüviyetindeki rant canavarları, şezlongcular dahil bütün adalarınızda emsali görülmemiş bir sahil işgalinin mümessili olabilirler.

Cebren ve hile ile aziz adalarınızın sahilleri ve kadastrol yollarının bütünü zaptedilmiş, bütün deniz kıyılarına girilmiş, rıhtımlar, iskeleler yapılmış, bütün sahil yolları gasp edilmiş ve Adaların her kıyısı bilfiil rantçılar tarafından işgal edilmiş olabilir.

Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, Adalar dahilinde, yerel  iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ Adalıların anayasal haklarına hıyanet içinde bulunabilirler.

Hattâ bu yerel iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.

Adalılar, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Adalar istikbalinin evlâdı!

İşte bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen; Adalar sahillerini, kıyılarını, sahillere inen kadastrol yollarını kurtarmaktır!

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil adalı kanında mevcuttur!“

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.