Faytoncular yandı! Gizli denetimler başladı!

Faytoncular yandı! Gizli denetimler başladı!
Yayınlama: 03.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü, faytonlara koşulan atlara eziyet eden sürücüleri gizli, sivil denetçiler tarafından takip edip gerekli işlemleri yapacak.

Yaz aylarının gelmesi, yerli ve yabancı turistlerin artması sebebiyle faytonlara yoğun bir talep var. Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl önderliğinde başlatılan uygulamada sivil denetçiler müşteri gibi faytonlara binerek atlara eziyet eden, yeterli şekilde atları yem vermeyen, ara vermeden atları değiştirmeden devamlı bir şekilde atları koşturan, hız yapan, fayton sürücülerine sıkı takip edilecek.

Sivil denetimler artacak

Son zamanlarda yoğun şikayetler konu olan, ulusal medya da devamlı haber olan ve hayvanseverlerin tepkilerini çeken faytonlara sıkı denetim geliyor. Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl sivil denetçileri müşteri şeklinde faytonlara bindirerek atlara kötü muamele yapan, hız yapan, atları değiştirmeyip devamlı koşturan, yerli ve yabancı turistleri kandırıp yüksek ücret alanları bu denetçilerle video ve benzeri uygulamalarla tespit ederek gerekli işlemleri yapılacak.

5 adet fayton bağlandı

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bugün başlatılan uygulamada atlara kötü muamele eden 5 fayton bağlanarak çalışması durduruldu.

Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl ise, faytonlarda koşturulan atlara eziyet edilmemesi için elinden geleni yapacaklarını söyledi. Sivil denetimlerin bütün faytonlarda yapılmaya başlandığının altını çizen Bingöl, denetimlerde faytonların ve faytonları çeken atları hijyen kurallarına uyup uymadıkları tespit edileceğini, faytoncuların düzgün kıyafeti, eğitimi, hayvan sevgisi, hayvan hakları bilgisi mevzuattan ne kadar haberleri olduğu takip edileceğini belirtti. Adalar’daki dik yokuşları çıkışta bir faytona en fazla iki kişi bineceğini çıkışta müşteri kaybetmemek için fazla kişi bindirenleri sivil denetçiler sayesinde takip edileceğini, bunlara uymayanlar için bugün yapıldığı gibi faytonları bağlayarak çalışmasını engelleyeceğinin altını çizdi.

Bir atın sahilden lunapark bölgesine kadar hafta sonu para için acımasızca koşturulduğunu belirten Bingöl, bu gibi görüntülerin insanın vicdanının sızlattığını belirtti. Büyük tur için yaşlı bir atın dayanma kıstasının az olduğunu belirten Bingöl, “bir atın güneş altında saatlerce 40 derece sıcak altında gölgeliksiz kalmasına hangi vicdan dayanır. Bu para ile ölçülebilecek bir şey midir?” dedi.  Yerli turistten büyük tur için fahiş fiyatlar alındığı ihbarları çok sık kendilerine geldiğini ifade eden Bingöl, adaya gelen bir yabancıdan, dil bilmeyen turiste kadar ücretlerin çok sıkı bir şekilde denetleneceğinin altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.