Fener Rum Patriği Bartholomeos Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi

Fener Rum Patriği Bartholomeos Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi
Yayınlama: 27.04.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:32
A+
A-

Büyükada’daki Rum Yetimhanesi’nin korunması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım isteyen Fener Rum Patriği Bartholomeos, cemaatin sorunlarını içeren bir bilgi notu da Erdoğan’a iletti.

Fener Rum Patriği Bartholomeos Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, azınlık taşınmazlarının iadesi, Anadolu’daki kiliselerde ibadet gibi düzenlemeler için de Erdoğan’a teşekkür etti. FENER Rum Patriği Bartholomeos, dünya mirası olan Büyükada Rum Yetimhanesi’nin korunması ve güvenliğinin sağlanması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan destek istedi.

Erdoğan, önceki gün Cumhurbaşkanlığı’nda Patrik Bartholomeos’la 35 dakika görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı görüşmede, Fener Rum Patriği, çökme tehlikesiyle karşı karşıya olan dünyanın en büyük ikinci ahşap yapısı Büyükada Rum Yetimhanesi’nin korunması için Erdoğan’dan destek istedi. Bartholomeos, 2018 yılı ‘Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras Programı’na seçilen Büyükada Rum Yetimhanesi’nin son durumunu Erdoğan’la paylaşırken korunması, aslına uygun restore edilmesi ve güvenliğinin sağlanması için yardım talep etti.

Patrik, Rum nüfusunun 3 bine düştüğünü de kaydederek, yurtdışından Türkiye’ye gelen eski İstanbulluların çocukları ve torunları için vatandaşlık hizmetlerinin hızlandırılması talebinde bulundu. Erdoğan, azınlıkların kendilerini yabancı hissetmemelerinin önemli olduğunu belirterek taleplerin değerlendirileceğini söyledi. Patrik’in tartışma konusu olan Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılması meselesini de gündeme getirdiği ifade edildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.