FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaaslan firar etti!

FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaaslan firar etti!
Yayınlama: 25.10.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Mersin Savcılığrnın talebi üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan FETÖ’nün belediler imamı Erkan Karaarslan firar etti.

FETÖ'nün Belediyeler İmamı Erkan Karaaslan firar etti!

Adalar Belediyesine de bir çok iş yapmıştı

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin değişen hakiminin 29 Eylül 2017 tarihinde önce “adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı” şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye ettiği Erkan Karaarslan şimdi yine aynı mahkeme tarafından çıkarılan “yakalama” kararı ile arananlar listesine girdi!

Tahliye edildikten sonra emniyete gidip hiç imza vermediği de öğrenilen Erkan Karaarslan’ın yurt dışına kaçtığı veya kaçırıldığı ifade ediliyor. Bu kaçışın havayolu veya karayolu ile olmadığı  deniz yolu ile yapıldığı iddia ediliyor.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin değişen hakiminin verdiği  karar siyasi çevrelerde tartışılmaya başlandı. Tartışılmaya başlanan ve ortaya atılan iddialara göre: Erkan Karaarslan yatmakta olduğu cezaevinden Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kaçmasının sağlanması için adli kontrol şartı ile tahliye edildi. Kaçması sağlandıktan sonra da yeniden “yakalama” kararı çıkarıldı.

“Yakalama” kararının üzerinden  günler geçmesine rağmen hala adli mercilere teslim olmayan Erkan Karaarslan’ın yakalandığına dair bir bilgi de kamuoyunun gündemine düşmedi.

14 ay cezaevinde tutuklu kalan ve 100’ün üzerinde belediyeye danışmanlık adı altında hizmet veren Erkan Karaarslan’ın “konuşmasından korkulduğu” için yurt dışına kaçırıldığı varsayımlar’ üzerinde durulurken pek çok belediye başkanı ile iç içe çalışması ve kendisi ile çalışan belediye başkanlarının başının yanacağı iddiaları da gündemde konuşuluyor.

Öte yandan Erkan Karaarslan’ın “kaçırılma planlarının cezaevinde yapılıp yapılmadığı da bilinmiyor. Belediye Başkanlarının “sır küpü olarak” da anılan Erkan Karaarslan’ın yaşanan gelişmelerin ardından “FETÖ’cü Danışman Erkan Karaarslan kaçtı mı, kaçırıldı mı” sorusunu akıllara getiriyor.

Kaçma planı Adil Öksüz’ü hatırlattı

Erkan Karaarslan’ın “Adli kontrol ve yurt dışına çıkış” şartının gereği olarak belirli günlerde en yakın karakola giderek imza atma işlemini de yerine getirmeyişi kaçmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Erkan Karaarslan’ın yelkenli yatı olduğu ve Kazıklı’da  marinada bağlı olduğu gelen bilgiler arasında

Belediyelerdeki faaliyetler müfettişler tarafından inceleniyor

Ancak milyonlarca lira paranın döndüğü ve FETÖ’ye himmet olarak aktarılan kaynaklar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı üzerine mercek altına alındı. Çalıştığı belediyelere gelen müfettişler Erkan Karaarslan’ın gerek belediyeden gerekse bağlı şirketlerindeki hareketlerini incelemeye aldılar.

Öte yandan Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Aydın BŞB’deki Erkan Karaarslan ve FETÖ bağlantılarına yönelik soruşturma yürüttüğü ve soruşturma dosyasını en kısa sürede tamamlayarak operasyon için düğmeye basılacağı bilgisine de ulaşıldı.

Süreç nasıl gelişmişti

“FETÖ Terör Örgütü Üyesi olmak” suçlamasıyla yargılanan ve 29 Eylül 2017 tarihli duruşmada Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce “Adli Kontrol şartı ve Yurtdışı çıkış yasağı” şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen FETÖ’nün belediteler imamı Erkan Karaarslan’a Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yeniden yakalama kararı çıkartılmış daha sonra  Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Mersin Cumhuriyet Savcılığı’nın “FETÖ’nün Belediyeler imamı” olarak bilinen Erkan Karaslan’ın tahliyesine yaptığı itirazı kabul ederek, “yakalanması” emri çıkartmış Erkan Karaaslan 29 Eylül 2017 tarihinde FETÖ dosyasından yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada “adli kontrol şartı” ile tahliye edilmişti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.