Firari Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan’ı serbest bırakan mahkeme başkanı görevden alındı

Firari Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan’ı serbest bırakan mahkeme başkanı görevden alındı
Yayınlama: 22.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

FETÖ tutuklusu olarak yargılanırken Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılan firari Erkan Karaarslan’ı tahliye eden mahkeme başkanının görevinden alındığı öğrenildi.

Firari Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan'ı serbest bırakan mahkeme başkanı görevden alındı

Erkan Karaarslan olayında flaş gelişme..

Adalar Belediyesi de dahil pek çok belediyenin danışmanlığını yapan ve Mersin’de gerçekleştirilen FETÖ-PDY operasyonu sonrası terör örgütüne finans sağlamak, örgüte üye olmak, ihaleye fesat ve edimin ifasına fesat iddialarıyla tutuklamak 13 buçuk ay Hatay T Tipi cezaevinde tutuklu kalan, sonrası firar edip kayıplara karışan, kamu oyunda FETÖ Belediyeler İmamı olarak tanınan Erkan Karaarslan olayında yeni bir gelişme yaşandı.

Bilindiği gibi Erkan Karaarslan denetimli serbestlik çerçevesinde serbest bırakıldıktan sonra 50 gün önce kayıplara karışmış, bir daha bulunamamıştı. Bu olay sonrası kaçtı mı kaçırıldı mı iddiaları gündeme gelmiş ve araştırma başlatılmıştı. Yaşanan gelişmeler sonrası Erkan Karaaslan’ın şartlı tahliyesine karar veren Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanının görevinden alındığı öğrenildi.

Konuştuğu takdirde FETÖ’nün yerel yönetimler yapılanması ve pek çok belediye başkanı hakkında deprem etkisi yaratacağı bilinen Erkan Karaarslan’ın kaçmak-kaçırılması ardından Cumhurbaşkanlığı Makamının, konunun üzerine çok daha etkili şekilde eğilmeye başladığı, Karaaarslan ile ilgili dosyaların ve süren diğer soruşturma-kovuşturmalann ötelenmesi-sürüncemede bırakılması girişimlerini daha sıkı takip edilmeye başlandığı kaydediliyor.

Dosyaları akamete uğratan devlet görevlileri hakkında ise tıpkı Mersin’de olduğu gibi isim isim çalışma yürütüldüğü de ulaşılan bilgiler arasında yer alıyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.