Geç olmadan “Ada Vapuru” çilesine son verin!

Geç olmadan “Ada Vapuru” çilesine son verin!
Yayınlama: 18.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

İskeledeki insanlık dışı kalabalığı bir şekilde aşmayı başararak vapura girebilmiş insanlar, vapurun normalde yolcu alınmayan en üst güvertesine kadar çıkmışlar.

Geç olmadan “Ada Vapuru” çilesine son verin!

Burgazadası Vapur İskelesi’nden
Fotoğrafın çekildiği esnada iskelede vapura binmeyi bekleyen, hatta bekleyen de değil, ancak umut eden bitkin ve gergin kalabalıktan alkış, ıslık ve yuh sesleri yükseliyor.

Bütün bu karmaşanın nedeni, bayram kalabalığını bile bile gerekli önlemleri almayan, sefer sayılarını çoğaltmayan ve inatla bu kalabalığa eski ve küçük vapur yollamakta ısrarcı davranan Şehir Hatları!
Ağzına kadar insan dolu Ada İskeleleri’nde vapura binmek için birbirini ezen insanlar ne yaşlı, ne çocuk dinliyor ve gerginlik had safhaya çıkıyor. Ağlayan çocuklar, bunalan insanlar ve havada uçuşan hakaret ve küfürler!

Durum gerçekten ciddi!
İşin daha vahim boyutu var: Şu karmaşada meydana gelebilecek acil durumun ya da sağlıkla ilgili bir olumsuzluğun yaşanması ihtimali! Bu ihtimal insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor, çünkü böyle bir izdihamda gerekli müdahalenin yapılmasının olanağı yok. Deniz ortasında meydana gelebilecek batma ya da çarpışma durumunda kapasite üzerinde yolcu almış vapurlarda yeterli can yeleği olduğunu ise hiç zannetmiyorum.

Ücretsiz bayram seferleri!

Şehir Hatları, Ada vapurları ile ilgili kılını kıpırdatmamakta nedense ısrarcı. Belli ki tatil günlerinde yapılan sefer sayısı az geliyor. Bayramlarda ücretsiz seferler nedeniyle yoğunluk üçe dörde katlanıyor. Şehir Hatları, yıllardır bayram ve tatil günleri yeni ve büyük vapurları sefere koyma ya da ek seferler yapma gibi önlemleri almıyor, almak istemiyor.
Şu haliyle adeta mülteci gemisini andıran Ada seferleri’nde olumsuz bir durum yaşanması an meselesi. Zamanında müdahale edilemediği için o olumsuz durum kısa sürede felakete de dönebilir!

Çözüm var mı?
Şehir Hatları’na gereken önlemleri alması konusunda acil çağrı yapmak istiyoruz:
“Artık ihmalkarlığı bırakıp, Ada seferlerinde gereken iyileştirmeleri yaparak, seferleri en azından tatil ve bayram günlerinde artırın”…

Yoksa durum vahim!

 

Alternatif-İstanbul.net

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.