Geleneksel Huzur Toplantısı 2017 Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti

Geleneksel Huzur Toplantısı 2017 Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti
Yayınlama: 28.10.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Vatandaşlarla polis arasındaki işbirliğini arttırmak ve polis teşkilatının yaptıkları hakkında halka bilgi vermek amaçlı Huzur Toplantısı yoğun bir katılım ile Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti.

Geleneksel Huzur Toplantısı 2017 Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti

Her yıl düzenlenen geleneksel Huzur Toplantısı Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti. Vatandaşlarla polis arasındaki işbirliğini arttırmak ve polis teşkilatının yaptıkları hakkında halka bilgi vermek amaçlı Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşen toplantıya Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya,  Adalar Cumhuriyet Savcısı Ramazan Can, Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, İBB Anadolu yakası Bölge Müdürü, kamu çalışanları, STK yöneticileri, okul müdürleri ve adalılar katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra toplantıya geçildi . İlk konuşmayı Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl yaptı. Bingöl, Adalar İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü uygulamaları hakkında bilgi verdi. Bingöl, Adalar İlçesi’nin İstanbul ilçeleri arasında suç işleme oranı olarak en düşük ilçe olduğunu belirtti.

Geleneksel Huzur Toplantısı 2017 Büyükada Anadolu Kulübü’nde gerçekleşti

GECE KARTALLARI BİZİM BEKÇİLERİMİZ

Son bir aydır gece kartallarının adalıların bekçileri olduğunu belirten Bingöl, beş bekçinin mülakat ile bir bekçinin de kursla seçildikten sonra göreve başladığını, bekçilerin Büyükada’da görev yaptıklarını yakında diğer Adalar’da da görev yapacaklarının altını çizdi.

Mobese kameralarının tüm Adalar’da aktif olarak çalıştığının altını çizen Bingöl, okullarla ilgili yeni bir sisteme geçeceklerini belirtti. Bingöl, okul müdürleriyle bir toplantı yapacaklarını Adalar’daki tüm okullara bir personel vereceklerini, okullarda neler oluyor, neler yaşanıyor, bire bir takip edeceklerini bilhassa uyuşturucu bağımlılığı vs. hepsini tek tek kontrol edeceklerinin söyledi.

60 BİN GBT SORGUSU YAPTIK

Sekiz ayda 60 bin GBT sorgusu yaptıklarını söyleyen Bingöl, 2016 yılında 84, 2017 yılında ise 108 aranan şahsın yakalandığını belirtti. Tutuklu sayısının 2016 yılında 24 olurken 2017 yılında bu oranın 32’ye çıktığını, yakalanan uyuşturucu maddelerin 2016 yılında 16.79 olurken 2017 yılında bu oranın 325.4’e çıktığını, uyuşturucu sıralamasında İstanbul’da Adalar İlçesinin 35. Sırada olduğunu, Sarıyer ve Beşiktaş ilçelerinin uyuşturucu noktasında Adalar İlçesinin altında olmasının kendileri için bir başarı olarak gördüğünün altını çizdi.  2017 yılında terörle ilgili olarak birkaç şahsın örgüt üyesi ve propaganda yapması nedeniyle yakalandığını belirten Bingöl, bıçakla yaralama, darp olaylarının 2016 yılına göre %28 azaldığını söyledi.

EVDEN HIRSIZLIK OLAYLARI ARTTI

Adalar İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, Adalar İlçesi’nde iş yerinden hırsızlık olaylarının geçen sene ile aynı olduğunu 7 adet hırsızlık vakası meydana geldiğini belirtti. Evden hırsızlık olaylarında bira artma gözlemlediklerinin altını çizen Bingöl, 2016 yılında 15, 2017 yılında ise 21 evden hırsızlık vakası meydana geldiğini %40 bir artma olduğunu ifade etti. Bingöl hırsızların belirlendiğini söyledi. Yankesicilik olaylarının %40 azaldığını dolandırıcılık olaylarının 2016’da 11, 2017’de 5 olduğunu dolandırıcılık vakalarında bir azalma olduğunu dolandırıcıların telefon üzerinden halkı dolandırdığını belirtti. Bingöl,”Telefonla dolandırıcılığı çok kullanıyorlar. Arıyorlar polisiz, askeriz şeklinde…Bu konuda bilgilendirmeler yaptık. İkaz ettik. İlk geldiğimde çok fazlaydı telefon dolandırıcılığı” dedi. Adalar’da kadına şiddet olaylarında bir azalma olduğunu belirten Bingöl, bu oranın 2015 yılında 7, 2016’da 9, 2017 yılında ise 3 vaka olduğunu belirtti.

REFENDUMDA ADA HALKI GÜVENLİ BİR ŞE KİLDE OYLARINI KULLANDI

Referandum sürecinde herhangi bir olayın yaşanmadığını söyleyen Bingöl, Adalar’da insanlar rahat huzurlu bir şekilde oylarını kullandığının altını çizdi. Sinagoglar üzerinde örgütlerin eylem yapacağı şeklinde sıkıntılar olduğunu belirten Bingöl, ciddi tedbirler aldıklarını Burgazadası’nda, Büyükada’da sinagogları gece gündüz takibe aldıklarını burada bir olay olduğu zaman sadece Türkiye değil bütün dünyada konuşulduğunu ve Adalar’ın önemli bir yer olduğunu ifade etti.

ADALARIN 3 SORUNU VAR. FAYTON, AKÜLÜ ARAÇ, BİSİKLET

Büyükada’da 226, Heybeliada’da 30, Burgazadası’nda 21 adet fayton olduğunu belirten Bingöl, göreve geldiğinde Adalar’ın üç sorunu bulunduğunu bunların fayton, akülü araç ve bisiklet olduğunu, sorunları çözmek için birinden başlamak gerektiğini ve çok şikayet olduğu için çözüme fayton ile başladığını belirtti. Gece gündüz çalışarak bu sorunu nasıl çözeceklerini bulmak için istişareler yaptıklarını belirten Bingöl, sorunun sadece emniyet teşkilatına ait olmadığını, bir ayağının İBB bir ayağının Adalar Belediyesi bir ayağının Tarım İlçe Müdürlüğü olduğu sorunun çözümünün bu kurumlarla  hep beraber bulunması gerektiğini polis olarak buraya kadar getirdiklerini bundan sonrada devam edeceklerini söyledi. Kaza oranlarına da değinen Bingöl, kaza oranlarının az göründüğünü, ilçede meydana gelen kazaların (bisiklet, fayton) kendilerine yansıyanların ve yansımayanlarının olduğunu belirtti. Vatandaşın kendi tedavilerini yaptırdıklarını söyleyen Bingöl, vatandaşların daha sonra olayı polise ifade vermek istemedikleri için bildirmediklerini bu yüzden kazaların kendilerine yansımadığını ve oranın bu yüzden az göründüğünü belirtti. İdari yaptırım olarak faytonlar dahil 67 Bin TL’si geçen sene olmak üzere 211.775 TL ceza kestiklerini söyleyen Bingöl, 2016’da 66, 2017’de 32 faytonun trafikten men edildiğini belirtti.

Akülü araçlarla ilgili çok şikayet aldıklarını altını çizen Bingöl, Recep Koç caddesine araç sokmayarak işe başladıklarını söyledi. Gerçek ihtiyacı olanların Adalar’da akülü araçlara binemediklerini belirten Bingöl, nisan ayında akülü araçlarla ilgili bir yazı yazdıklarını ifade etti. Trafik Karayolları Kanununa göre anıtlar Kurulunun bir yazısı olduğunu ve bundan sonra, Gülistan Caddesi, Çınar Caddesi, 23 Nisan Caddesi, Şehit Recep Koç Caddesi, Büyükada İskele Caddesi, Çiçekli Yalı Sokak, Gonca Sokak, Kıvılcım Sokak, Fenerbahçeli Lefter Sokak, Liman Sokak, Özdemir Sokak, Zangos Paşa Caddesi, Oltacı Sokak vb. gibi yerlere akülü araç artık giremeyeceğinin belirtti.

ADALAR BİR PİSLİKTEN KURTULDU

Adalar’da  5’i tutuklama 2’si hakkında adli kontrol ve yurt dışı yasağı getirilen “LAÇİNLER” diye adlandırılan guruba yapılan operasyona değinen Bingöl, bu operasyonun Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kaldıracağı bir operasyon olmadığını belirtti. Sorumluluk alarak operasyona girdiklerini belirten Bingöl, Adalar’ın bir pislikten kurtulduğunu söyledi. Operasyonun her kademesinde bulunduğunu belirten Bingöl, organize şubenin de kendilerine destek olduğunu söyledi. Bingöl, bu şahısların bir çete değil eşkıya olduğunun altını çizdi.

BURGAZADASI MARTA KOYU OPERASYONU

Polis helikopteri, deniz polisinin de destek verdiği ve 80 polis katıldığı, 57 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) sisteminde sorgulaması yapılarak 34 çadır arandığı, 37 kişiye orman kanununa muhalefetten işlem başlatılarak, 54 kişiye 6831 sayılı Orman Kanunu’na muhalefetten 88’er lira para cezası kesildiği, 1 kişi ruhsatsız silah bulundurmaktan, 1 kişi uyuşturucu madde bulundurmaktan, 4 kişi ise yoklama kaçağı olmaktan yakalanarak gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği operasyona değinen Bingöl, Burgazadası’nda bulunan Marta Koyu’nun çok sıkıntılı bir yer olduğunu belirtti. 2014, 2015, 2016 yılında bir çok şikayet olduğunu ve bundan dolayı hava destekli bir operasyon yaptıklarını söyleyen Bingöl, bu koy ile ilgili artık bir şikayet gelmediği, vatandaşın artık huzurlu olduğunu ve Marta Koyu operasyonun önemli bir operasyon olduğunu belirtti.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Yerlikaya yaptığı konuşmasında,

Adalar’daki trafik sorunu ile ilgili UKOME’de 39 ilçe temsilcinin bulunduğu bir toplantı yaptıklarını, Adalar’da fayton sorunu olmadığını faytoncu sorunu olduğunu belirtti. Faytonlara plaka, sürücü belgesi vermediklerini ve ücretlerini belirlemediklerini söyleyen Yerlikaya, kendilerinin bu işin neresinde olduklarını söyledi. Faytonların sorumluluğunu UKOME’den istediklerini ancak olumsuz cevap aldıklarını belirten Yerlikaya, 140 adet ahır olduğunu ancak 226 fayton olduğunu buna göre 86 fayton 400 atın nerede olduğunu UKOME’ye sormak gerektiğini ifade etti. Bu atların çadırların altında çadır kurulduğunu ve hayvanlarla birlikte faytoncuların çamurun içinde yaşadıklarını altını çizdi. Bunlardan nasıl hijyen bekleneceğini soran Yerlikaya, “Atlar ölüyor yolda kalıyor biz kepçe ile alıp özel mülklere gömüyoruz. Adalar at mezarlığına döndü. Bu cezalarla önlenecek şeyler değil.” dedi.

506 İZİNLİ AKÜLÜ ARAÇ VAR

Akülü araçlara da değinen Yerlikaya, bizden önce 400 akülü araç plakası verildiğini şuan 506 izinli akülü araç olduğunu diğerlerinin kaçak olduğunu belirtti. Emniyetin kaçak akülü araçları topladığını ancak kendilerinin bunları koyacak yerleri ve yediemin olmadığından araçları 5-6 gün tuttuklarını bir daha adaya getirmeyecekleri yönünde bir taahhütname aldıklarını ancak öbür taraftan tekrar adaya soktuklarını söyledi. Bugüne kadar hiç bisiklet plakası vermediklerini belirten Yerlikaya, Büyükada’da 1475 adet bisiklet olduğunu toplamda ise Adalar’da 32 işyerinde 2080 adet bisiklet olduğunu kazanılmış hak olduğu için plakaları iptal edemediklerini ifade etti.

Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik ise yaptığı konuşmasında 

Burada yaşanan her problemin çeşitli boyutları olduğunu bunların güvenlik, belediye, yargı boyutu olduğunu, Adalar’ın SİT alanı olduğunu, kurulun da söz hakkı olduğunu, kurulun burası için bir takım kararlar aldığını, bu kararlar için Danıştay’ın,  “Bu kararlar kurulun yetkisine girmiyor… UKOME’den alınması lazım…” UKOME’de yıllardır almamış… Bu sene biz bazılarını teklif ettik…ifadelerine yer verdi. Emniyet Müdürünün belirtti sokaklara kesinlikle araç girmeyeceğini belirten Dengeşik, faytonlar konusunda adalıların fikir birliğinin olmadığını asıl sorunun Adalar’da bir ulaşım sisteminin olmadığının altını çizdi. Adalılara faytona mahkum etmemek gerektiğini belirten dengeşik, en ucuz fayton ile ulaşımın 15-20 TL olduğunu ve bunun kabul edilebilecek bir şey olmadığını belirtti. Dengeşik, Adalar’da toplu taşıma için bir çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.