Gençlik için ne yaptınız?

Gençlik için ne yaptınız?
Yayınlama: 16.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşırken sporcu Özkan Atak, Adaları yöneten yönetimlere sert bir dille eleşti getirdi.

Gençlik için ne yaptınız

Atak, gazetemize yaptığı açıklamada,

“Hazır 19 Mayıs gençlik ve Spor Bayramı da yaklaşıyorken şu anki yönetime birkaç sorum olacak;
Gençlik için ne yaptılar ya da ne yapmayı planlıyorlar. Ya da planladıkları şey yine seçim arifesi vaadlerinden birisi mi?

Yıllardır adaların kanayan yarası haline gelen bir spor salonu yetersizliği ile karşı karşıyayız. Yıllardır sporun değişik branşlarıyla uğraşmaktayım (Kickbox, muay Thai, body building). Soracak olursanız hangisinde lisansın var hiçbirinde. Çünkü diğer adada yaşayan halk gibi genellikle Ada içinde bir işte çalışıyorum. Lakin bu spor dallarının hiçbirini ada içerisinde icra edemedim. Kimse bana ve benim gibi bu dertten muzdarip kişilere ödeneğimiz yok ya da adada öyle bir alanımız yok demesin. Çünkü buna anca dışarıdan gelen günübirlikçiler inanır. İsterseniz birçok alan ya da birçok kişiden bağış toplayıp da küçükte olsa bir spor salonu yapabilirsiniz. Emin olun maddi durumu ne olursa olsun yediden yetmişe birçok kişi böyle güzel bir olay için gerekli bütçeyi çıkartabilir. Ki çıkarmalıdır da zaten.
Diyeceğim diğer bir olay ise burası turistik bir bölge. Burada ada halkı 4 aylık zaman diliminde bütün bir kışı rahat geçirebilmek adına, yaz aylarında tüm güçleri ile çalışmakta. Kış ayına girdiğimiz zaman ise yerli ve yabancı turistlerin adamıza gelmeyişinden dolayı esnaf kabuğuna çekiliyor.

İşte bu süreçte asıl olay burada patlak veriyor. Gençler yazın yoğun temposundan çıkıp dinlenme moduna geçiyor. Biriken enerjilerini atamadıkları ya da sağlıkla alakalı bir aktiviteleri olmadığından dolayı kıraathanelere ya da kötü alışkanlıklara daha çok yakınlaşıyor. Hak vermek gerekir ki o kadar spor geçmişim olmasına rağmen bazı günler hava muhalefeti ya da yolun gözümde büyümesinden dolayı gitmediğim akşama kadar kıraathanede değişik kağıt oyunları oynadığım oluyor. Oysaki hayatının en verimli çağında gençler hantallaşıyor sporla alakası olmayan bir nesil yetişiyor.

Bugün azimle gittiğim spor salonunda onlarca adalı gençte kar kış demeden bu güzel aktiviteleri kaçırmamaya çalışıyor. Lakin bazı gençlerimiz ise üşendiği için, ki üşenmeleri gayet doğal çünkü hayatında sporla tanışmamış, 1 hafta da her şeyin olacağını zanneden ve sonrasında da gerekli değişiklikleri vücudunda, psikolojik olarak kafasında göremedikleri için gereksiz olarak görüyorlar. Boşuna gittim hissine kapılıyorlar.

Asıl burada iş başa düşüyor. Hemen yanı başında spor salonu olsa, emin olun onlarca genç birbirini teşvik eder ve sağlıklı bir yaşam için büyük adım atmış olur.

Lütfen sesimizi duyun. Gelecek olan 19 Mayıs gençlik ve Spor Bayramında gençlerin önünü açın. Açın ki sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünün doğruluğunu görün.

Şimdiden herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.

Özkan ATAK”

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Mülâyim MUTEDİL dedi ki:

    İstanbulda 39 ilçe var. Adalar da bu ilçelerden biri. Aynı zamanda bu Adalar ilçesi amatör maçların bile oynanamadığı, nizami stadı olmayan tek ilçe.
    Diğer ilcelerde 2, 3 hatta 5 tane nizami stat varken neden bizim adamızda tek bir tane bile STAT OLMAZ.
    Bu sorum hem 20 senedir iktidarda bulunan AKP’ye, hem de 15 senedir belediye yönetimini elinde bulunduran; ada yerel yönetimindeki, beceriksiz CHP’ye gitsin.

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    Yerel seçimlerde meclis listeleri ve başkan adayları bar bar bağırıyor rant rant diye. Buna rağmen adalar seçmeni fanatik taraftar gibi davranarak öpecekse benim partilim öpsün düşüncesiyle oyunu atmakta. Bundan böyle seçim çalışmaları sırasında tek hediye vazelin olsun.