Git Adalar Belediyesinin önüne s.ç!

Git Adalar Belediyesinin önüne s.ç!
Yayınlama: 01.03.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Büyükada’daki umumi tuvalet, ruhsat süresi bittiği için 6 aydır kapalı. Burayı işleten de bir suçtan ötürü tutuklandı. Büyükada’da Hamidiye Camiye kadar tuvalet yok.

Umumi tuvaleti işleten şahıs zaten geçen seneye kadar tuvaleti ruhsatsız işletiyordu. Adalar Belediyesi, Heybeliada’daki tuvalet ile Büyükada’daki tuvaletin ruhsat süresi dolunca bir daha buraları ihaleye çıkmadılar. 6 aydır Büyükada’daki umumi tuvalet kapalı. Eski sahibine umumi tuvaleti ruhsat süresi dolduğu için kapattırdılar. Gerçi zaten ruhsatsız çalışıyordu. Büyükada’ya turist gelsin, vatandaş gelsin tuvaletini yapacak yer yok.

Adaların medeniyete ihtiyacı var ama bu yönetimle bu işler artık olmayacağını çocuklar bile anladı. Adalıların çoğu “kabahat bizde, belediyecilikten anlamayan birini başımıza getirdik. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün ve yardımcısı Engin Çelik’in yaptıkları ortada” dediler.

Adalı bir vatandaşımız: “İnsanlar ihtiyaçlarını nerede giderecek? Evlerimizin içine girip ‘tuvaleti kullanabilir miyiz’ diyorlar. Adalarımızın çeşitli yerlerine tuvaletlerini yapıyorlar. Hele yaz aylarında. Elimiz kırılsaydı da oy vermeseydik. Gittikleri gün bayram edeceğiz.” dediler.

Adaya gelenler evler bir yana kafelere, restoranlara gidip ‘tuvaleti kullanabilir miyim?’ diyor. Bütün mekanlar tuvaletlerinin üstüne 5 TL, 10 TL fiyat konmuş. Tuvaletlerini satıyorlar. Adalar’da tuvalet piyasası oluştu.

H. Cevad Özdil’den gelen bir eposta da, İBB Adalar Koordinatörü Eyüp Karataş denen zat “Hem Burgazadası’nda hem Heybeliada’da İBB ve Adalar Belediyesi meclisi tarafından tuvaletlerin deniz kenarına yapılmasına karar verildiğini, ayrıca tuvaletlerin bir an önce yapılmasını isteyen sivil toplum ve kanaat önderleri olduğu”nu söylemiş.

Kimdir arkadaş bu sivil toplumcular ve kanaat önderleri? Her taşın altından çıkan Ada Vakfı mı?

Adalarımızdaki kapalı olan umumi tuvaletlerden bihaber olan kanaat önderi mi olur? Bu zatlar nerenin kanaat önderi?

Adalarımızdaki kapalı tuvaletleri neden faaliyete geçirmiyorsunuz?

Neden var olan umumi tuvaletlerin ihalesini yapmıyorsunuz?

Neden Adalarımızın deniz kıyılarının önüne gecekondu gibi baraka tuvaletler koyuyorsunuz? İlla koyulacaksa git başka yerlere koy…

H. Cevad Özdil: “Adalar’ın değeriyle hiç bağdaşmayan, SİT bölgesine ve ilkelerine aykırı, tarihine, kültürüne yakışmayan, üstelik katılımcı demokrasiye de tamamıyla aykırı olan, sivil toplumculuğu ve kanaat önderliği kendinden menkul bazı zevatın istek ve taleplerini dikkate aldığı kadar Adalıların dediklerini dikkate almayan bu kararı ve buna dayanan uygulamayı, “biz bir kere karar aldık senin, sizin talebinizi dikkate almayız, hem yapımına da başladık” demeden, DERHAL DURDURULMASINI, uygulama yapılan yerlerin eski haline getirilmesini…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Adama 80 yaşından sonra piyangodan büyük ikramiye çıkmış. Adam da şehrin ortasına bir tuvalet yaptırmış ”Bu yaştan sonra çıkan paranın gelen giden içine sıçsın.” demiş.
    Adalılar da solcudur, bedel ödemiş gazetecidir diyerek Erdem Gül’ü piyango saymış ve bağrına basmıştı.
    Adalıların şimdi yapması gereken Belediye binasının önüne büyük bir tuvalet yapması ve gelen gidenin içine sıçmasını sağlamaktır.