Graham Fuller hakkında yakalama kararı. Büyükada ajanlarına tek tek yakalama!

Graham Fuller hakkında yakalama kararı. Büyükada ajanlarına tek tek yakalama!
Yayınlama: 02.12.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Graham Fuller hakkında yakalama kararı. Büyükada ajanlarına tek tek yakalama! Büyükada’da Henri Barkey’den sonra CIA’in Türkiye istasyon şefi Graham Füller hakkında da yakalama kararı çıkartıldı

Graham Fuller hakkında yakalama kararı. Büyükada ajanlarına tek tek yakalama!

Türkiye, Amerika’nın suç örgütü gladyo ile hesaplaşıyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi günü Büyükada Splendid Palas’da toplanan Henri Barkey’den sonra CIA’in Türkiye istasyon şefi Graham Füller hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Yakalama kararı ile ilk kez, Fuller’in 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Türkiye’de olduğu ve ardından ülkeyi terk ettiği bilgisi resmi kayıtlara girdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel danışmanı Aleksandır Dugin, Büyükada Splendid Palas’daki  toplantıya Barkey ve Fuller’in katıldığını belirtmiş ve “Rus istihbaratının bu konuda elinde kesin deliller bulunuyor ve bu deliller Türkiye’ye iletildi.” açıklaması yapmıştı.

CIA‘in Türkiye istasyon şefi Graham Füller hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Kritik adım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından atıldı. Yakalama kararında, Füller’e “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçlamaları yöneltildi.

Kararda, Füller’in darbe girişimi sonrası Türkiye’yi terk ettiği yönündeki iddialara yer verildi. Daha önce hakkında yakalama kararı verilen eski CIA uzmanı Henri Jak Barkey ve darbe teşebbüsünde rol alan diğer kişilerle Füller’in irtibatının ve atılı suçları işlediğine yönelik bulguların tespit edildiği belirtildi. Kararda, 15 Temmuz darbe girişiminin sonrası Füller’in Türkiye’yi terk etmiş olduğunun belirlendiği ve halen yakalanamadığı vurgulandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fuller hakkında verdiği yakalama kararı ile ilk kez Fuller’in 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Türkiye’de olduğu ve ardından ülkeyi terk ettiği bilgisi resmi kayıtlara girdi.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel danışmanı Aleksandır Dugin, Büyükada’daki toplantıya Barkey ve Fuller’in katıldığını belirtmiş ve “Rus istihbaratının bu konuda elinde kesin deliller bulunuyor ve bu deliller Türkiye’ye iletildi.” açıklaması yapmıştı.

Graham Füller, özellik 1990 sonrası gladyo eylemleriyle öne çıktı. Büyük Ortadoğu Projesinin mimarı ve “Ilımlı islam” siyasetinin fikir babası.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.