Hayvanseverler Adalar Belediyesini bastı!

Hayvanseverler Adalar Belediyesini bastı!
Yayınlama: 07.03.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Adalar’daki hayvanseverler, bu gün yapılan Adalar Belediyesinde meclis toplantısına gelerek Adalar’da yaşayan sokak hayvanlarına belediyenin yeteri kadar destek vermediğini belirterek Adalar Belediyesini protesto etti.

Meclis salonuna girmeden önce bir basın açıklaması yapan hayvanseverler, Adalar’da pek çok sahipsiz hayvanın ihtiyaçlarının gönüllüler tarafından karşılandığını, Adalar Belediyesinin hiçbir şey yapmadığını belirttiler.

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 26.12.2019 tarihinde Veteriner kliniğinde denetim gerçekleştirdiğini ve denetim sonucunda Adalar Belediyesi’ne 11.368 TL ceza kesildiğini belirten gönüllüler, bu cezanın halkın kaynağı ile ödendiğini, Müdürlüğün denetiminde, veterinerlik biriminde en basit kurallara bile uyulmadığı tespit edildiğini, Veterinerlik biriminin hijyenik şartlara uymayarak, tıbbi ürünler uygun şekilde muhafaza edilmeyerek hem hayvan hem insan sağlığı tehdit ettiğini söylediler.

Bizden para aldılar makbuz vermediler

Gönüllüler ayrıca, Adalar Belediyesinin kısırlaştırmaları için ilaç alamadığını, gönüllülerden aldıkları para veya ilaç ile kısıtlı sayıda kısırlaştırılma yapıldığının altı çizdiler. Alınan bu paralara herhangi bir makbuz verilmediğini, çalışma saatlerinde parayla özel hasta bakıldığını, veteriner klinik çalışanlarının mesai saatlerine riayet etmediğini, Adalar Belediyesi köpek bakımevinde yaşayan 116 sokak hayvanı için defalarca talep edilmesine ve yasa ile mecburi kılınmış olmasına rağmen, veteriner hekim atanmadığını, hayvanların gerekli aşıları ve bakımlarının yapılmadığını, belediye, bakımevine mama ve gıda temin etmediğini, bu yükün tamamen gönüllüler üzerine bırakıldığını, bir hayvan ambulansının, teknik ekibin bulunmadığını, Belediye veteriner kliniğinin acil müdahale gerektiren durumlara kayıtsız kaldığını ve hayvanları kaderlerine terk ettiğinin söylediler.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    1500 AT’ın telef olmasına, sucuk olmasına sebep olanlar hepiniz suç ortağısınız. Rant uğruna Adaların kültür mirası, simgesi faytonları kaldıran ve bu uğurda göz göre göre 1500 atı ölüme sürükleyenler dün işbirliği yaptığınız bugün karşı karşıya geldiğiniz bu yönetimden ne bekliyordunuz.