Hayvanseverler belediyeden destek bekliyor

Hayvanseverler belediyeden destek bekliyor
Yayınlama: 16.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Büyükada’da kendi imkanlarıyla hasta hayvanları tedavi ettiren, tedavilerine önayak olan 25 kişilik bir gurup yetkililerden destek bekliyor.

Büyükada’da kendi imkanlarıyla hasta sokak hayvanların tedavilerini yapan 25 kişili bir gurup, artık çok zorlandıklarını, yetkililerden yardım istediklerini belirttiler. Adalar’da sokak hayvanlarının hastalıklarının ciddi boyutlara ulaştığını belirten hayvanseverlerden Büyükada Maden Mahallesi Sorumlusu Neslihan Şan, hayvanlarda nazal enfeksiyon, uyuz , mantar ve ne yazı ki çoğu HIV vürüsü taşıdığının altını çizdi.

Hayvanseverler belediyeden destek bekliyor

Büyükada Maden Mahallesi Sorumlusu Neslihan Şan: “Bizler adada yaşayan bir avuç gönüllüyüz. Aktif olarak sahadayız. 7/24 telefonlarımız açık, her an ada hayvanlarına gönüllü olarak hizmet veriyoruz. Sorunlarımız, pandemi sürecinde yapılamayan kısırlaştırma ve tedavi alamadığımız için kat be kat artmıştır. Popülasyon ikiye katlanmıştır, yetersiz veterinerlik hizmeti, ilaç yokluğu, keyfe keder çalışma sistemi bizi dönülmez bir noktaya taşımıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tepeören Sahipsiz Hayvan Barınağı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde hasta hayvan sevkıyatı başlatmış durumdayız. İBB, motorlarla karaya ulaştırdığımız hayvanlarımızı kıyıdan teslim alarak bize çok büyük yardım sağlamaktadır. En kısa sürede buradaki veterinerlik hizmetinin iyileştirilmesi ve gerekli desteğin sağlamasını İBB’den istiyoruz. Kedi popilasyonunun 6 bin civarı olduğu düşünülmektedir, yapılmayan kısırlaştırma nedeni ile sayı korkunç artmıştır, ayda 1 veya 2 kere gönderilecek VETBÜS kısırlaştırma ekipmanına çok ihtiyacımız var ve biz adalı olarak diğer Adalarda’da durum korkunç boyutlara ulaşmıştır. Kendi imkanlarımızla belediyemizden hiç bir destek almaksızın yürütmeye çalışmaktayız, olaylar bizim aşamayacağımız boyutlara ulaşmıştır, hayvanlar hasta, nazal enfeksiyon, uyuz , mantar ve ne yazı ki çoğu HIV vürüsü taşımaktadır. Mamalarını tedavilerini kendi paramızla yaptırmaktayız. Kediler, köpekler tedavi ve kısırlaştırma konusunda belediyenin elini taşın altına koymasını istiyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.