Hayvanseverler yeryüzünün sessiz kulları için tek ses oluyor

Hayvanseverler yeryüzünün sessiz kulları için tek ses oluyor
Yayınlama: 25.05.2024
Düzenleme: 25.05.2024 14:17
A+
A-

Adalı Gönüllüler Pazar günü Yenikapı’da yeryüzünün dilsiz kullarının hakkını savunacak. Hayati tehlike oluşturduğu gerekçesiyle, sokak hayvanlarının, özellikle de köpeklerin 30 gün içinde sahiplenilmemesi halinde “uyutularak”, yani enjeksiyonla öldürülmesine ilişkin yasal düzenleme hazırlığı Meclis’e gelmeden tartışma yarattı.

Muhalefet, “uyutma” seçeneğine karşı çıkarken, yerel yönetimler ve ilgili bakanlıkların işbirliği ile popülasyonu azaltmaya dönük kısırlaştırma önleminin etkin uygulanmasını istedi.

Hayvanseverler ise Meclis’e gelmeden tartışma yaratan bu uygulamaya tepkili. Tepkilerini dile getirmek, seslerini duyurmak için 2 Haziran 2024 Pazar günü Ankara, İstanbul ve İzmir’de mitingler düzenleyecekler. Ankara’daki miting saat 14.00’da Tandoğan Meydanı’nda, İstanbul’daki miting saat 13.00’da Yenikapı Miting Alanı’nda, İzmir’deki miting ise saat 15.00’da Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak.

Adalı Gönüllüler yaptığı çağrı ile herkesi Yenikapı’da düzenlenecek mitinge davet etti. Yapılan çağrıda;

“Mahallelerimizi paylaştığımız köpeklerin toplanarak öldürüleceklerine yönelik yasa hazırlığı kulislere yansıdı. Yöntemin, İngiltere modeline yakın olduğu belirtiliyor. Bir uygulamanın memleket için yararlı olup olmadığını, sadece, Batı’da öyle yapılıyor olması göstermez. Hayvanların uyutulma adı altında katli, Batı’nın utancıdır. Bizim kültürümüzde sokak ve mahalle; taşıyla, ağacıyla, çiçeğiyle, kedisiyle, köpeğiyle, kuşuyla, insanlarıyla, ibadethane, bahçe, ev ve avluları ile bir bütündür. İnsan gibi, sokak hayvanları da yetiştirilme ya da mizacından kaynaklı sorunlara neden olabilir. Bu sorunun insani ve ekonomik çözümü, kısırlaştırarak nüfus ve agresyon kontrolü ve diğer yandan sahiplendirmedir. Bunun dışına çıkmak bir medeniyet intiharı olacaktır. İstanbul’daki köpeklerin katlini, vakti zamanında Cihan Harbinin yarattığı yıkım ve sefalet izledi. Bu sefer başımıza ne gelir bilinmez. Bu canların ahı tutar, vebali altında eziliriz. Tüm Adalı dostlarımızı, Pazar günü saat 13’te Yenikapı Miting Alanına, yeryüzünün sessiz kulları için tek ses olmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.