Heybeliada ve Burgazada’da bulunan at ahırlarının yıkılmak istenmesi protesto edildi

Heybeliada ve Burgazada’da bulunan at ahırlarının yıkılmak istenmesi protesto edildi
Yayınlama: 13.03.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Adaların Atları Platformu tarafından, Heybeliada ve Burgazada’da bulunan son atların ahırlarının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmak istendiği gerekçesiyle eylem yapıldı.

Heybeliada ve Burgazada'da bulunan at ahırlarının yıkılmak istenmesi protesto edildi

Burgazada’da bir araya gelen Adaların Atları Platformu üyeleri, ahır bölgesinde toplanarak İBB tarafından at ahırlarının yıkılmak istendiği gerekçesiyle eylem yapıldı. Eylemciler, tarlalarda ekili ürün ve mahsulü kuş ve kargalardan korumak amacıyla kullanılan korkularla ahırların önünde bir araya geldi. Burgazada ahır bölgesinde toplanan gönüllüler, “Atlar candır sahip çıkıyoruz”, “Ormanlar candır sahip çıkıyoruz” şeklinde slogan attı.

Adaların Atları Platformu gönüllüsü Sevgi Çekiç, basın açıklamasını okudu. Çekiç, ‘Atların evlerinde, ait oldukları adada yaşamasını istiyoruz. Yaşam hakkı, barınma hakkı gibi çok temel hakları savunmak için buradayız. Tohumları koruyan korkuluklar gibi, atlarımızı, adamızı, doğayı, hayvanları koruyan korkuluklar yaptık. Adaların atları evlerinden atılmasın, yeryüzünde hiçbir canlı evsiz, yuvasız, barınaksız kalmasın diye korkuluklarımız var. Atlar, ada hayatının bir parçası. Atların alıştıkları yerden ve ailelerinden koparılmadan yaşama hakları var” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.