Heybeliada’da geceyarısı ormanlık alana döküyorlar! Razaletin son perdesi!

Heybeliada’da geceyarısı ormanlık alana döküyorlar! Razaletin son perdesi!
Yayınlama: 06.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Heybeliada’da bir liseden çıktığı öne sürülen inşaat atıkları ile birlikte çeşitli molozlar yüklenici tarafından geceyarısı ormanlık alanlara dökülmeye başlandığı öne sürüldü.

Heybeliada’da ormanlık alanlar, kaçak olarak moloz ve hafriyatların döküldüğü bir alana döndü. Ormanlık alan, inşaat atıklardan küçük çaplı moloz dağları oluştu. Dökülen moloz ve hafriyat her geçen gün artarken, kötü kokular yayılmaya başladı. Öte yandan kamyonların geceyarısı molozları dökerken ağaçlara verdikleri zarar kameralara yansıdı.

Ücret fazla diye molozlar ormana dökülüyor

Adalarımızın ciğerleri ormanlık alanlarımıza yasadışı şekilde bırakılan moloz ve hafriyatlar nedeniyle çöplüğe dönüştü. Ormana dökülen moloz yığınları, ağaçların her yanını tamamen kapattı. Yasal döküm alanını kullanmak için ton başına yüksek ücret ödemekten kaçan yükleniciler, molozları geceyarısı Heybeliada’nın çevresinde bulunan ormanlık alana döktükleri öne sürülüyor. Oysa girdikleri ihalelerde molozları anakaraya dökmek için dünya para alıyorlar ancak molozları, inşaat atıklarını döküm alanlarına dökmeyip Heybeliada’nın ormanlık alanlara dökerek döküm ücretinden de para kazanıyorlar. Videoda görünen en az 5-10 kamyon arası molozun ormanlık alanlara yayılarak döküldüğü. Buda tonlarca moloz ve inşaat atığı ediyor.

Vatandaşlar bir an önce önlem alınmasını istedi. Semt sakinleri, “Ben, Heybeliada’da doğup büyüdüm ve çocukluğumuz da bu ormanda oyunlar oynayarak geçti. Ailemizle de zaman zaman buralara gelip, yürüyüş yaparız. Bugün yürüyüş yapmak için çıktığımda bu manzarayı gördüm ve çok üzüldüm. Resmen doğaya hakaret ediyoruz. Bu atıkları döküm alanına götürülüp dökülmesi yasal olarak gerekmiyor mu? Ormana dökülen molozlara baktıkça üzülüyorum. Gereken önlemin alınması gerekiyor” dedi.

  • Molozları ve inşaat atıklarını buralara dökenlerden bunun hesabı sorulmayacak mı?
  • Molozlar buralarda bu vaziyette mi kalacak?
  • Yetkililer bu görüntüler için ne yapacak
  • Molozların Heybeliada’da bir liseyi güçlendirmesini yapan yüklenicinin döktüğü iddia ediliyor. Bu iddia doğru mudur? Konu yetkililer tarafından araştırılacak mı?
  • Eğer bu iddia doğruysa yüklenici molozları anakaraya döküyorum diye girdiği ihaleden ücret aldı mı?
  • Eğer aldıysa anakaraya molozları dökmek yerine Heybeliada’nın ormanlık alanlarına dökerek kamu zararı oluşturmuyor mu?
Heybeliada’da geceyarısı ormanlık alana döküyorlar! Razaletin son perdesi!
Heybeliada’da geceyarısı ormanlık alana döküyorlar! Razaletin son perdesi!
Heybeliada’da geceyarısı ormanlık alana döküyorlar! Razaletin son perdesi!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Kanunsuzluğun, yasa tanımazlığın ve usulsüzlüğün zirveleştiği, yetkililerin de bütün bunların içinde yer alıp menfaatlendiği bir yer neresidir? diye sorarlarsa; “İSTANBULUN, ADALAR İLÇESİ” deyin, lütfen