Heybeliada’daki tarihi Bahriye Çeşmesi satılıyor!

Heybeliada’daki tarihi Bahriye Çeşmesi satılıyor!
Yayınlama: 26.04.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:42
A+
A-

Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 29.02.2016 tarih ve 292 sayılı teklifi ile meclise gönderilen ve Adalar Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantılarında satış kararı alınan Heybeliada’daki tarihi Bahriye Çeşmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne satılıyor.

ÇEŞMENİN SOĞAN BAŞI KUBBESİ Mİ SİZİ RAHATSIZ ETTİ ?

Heybeliada'daki tarihi Bahriye Çeşmesi satılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16-12-2015 tarih ve 1696 sayılı meclis kararı ile Adalar İlçesi Heybeliada 56 Ada 1 parsel, Heybeliada 22 ada 11 parsel ve Büyükada 182 Ada 127 parsel sayılı taşınmazların alımı onaylanmıştı. Toplam üç yer için Adalar Belediyesi 20 Milyon TL değer belirlemiş. Bu bedel, Adalar Belediyesi’nin bulduğu üç emlakçı tarafından belirlenmiş!

İlk olarak inceleyeceğimiz satışı ve alımı onaylanan yerlerden;

Heybeliada 56 Ada 1 Parsel, Lozan Zaferi Meydanı’nda, II Abdülhamid Han’ın talimatı ile Bahriye Nazırı Cemal Ahmet Paşa tarafından yapımına başlanan Bahriye Çeşmesi, 1917 yılında hizmete açılmıştı. Heybeliada’daki tarihi Bahriye Çeşmesi kesme taş ve mermerden mamul eklektik üslupta yapılmış bir meydan çeşmesidir. 2006 yılında çeşmenin ihyası için Adalar Belediyesi tarafından çalışmalara başlanmış ve hazırlanan projeleri 2008-2009 yıllarında ilgili koruma kurulundan onaylanmıştı. O tarihten beri ihya edilmeyi bekleyen çeşmenin içinde olduğu meydanda ATM kabini vb. aykırılıklarla etrafı işgal edilmiş durumda.

Talihsiz çeşme ve için de bulunduğu park alanı şimdi de Adalar Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne satılmaya çalışılıyor.

Burası ve diğer satışı gündemde olan yerler hakkındaki ilginç detayları gazetemizin mayıs ayı sayısında adalılar ile paylaşacağız. Bilhassa Büyükada Yılmaztürk Caddesi’ndeki 182 Ada 127 parsel sayılı yerle ilgili ilginç detaylar var.

Şükrü Abanoz

Heybeliada'daki tarihi Bahriye Çeşmesi satılıyor!Heybeliada'daki tarihi Bahriye Çeşmesi satılıyor! Heybeliada'daki tarihi Bahriye Çeşmesi satılıyor! Heybeliada'daki tarihi Bahriye Çeşmesi satılıyor!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.