Horoz Reis’den sonra Hızır Reis’de kızakta. Hastalar zor durumda!

Horoz Reis’den sonra Hızır Reis’de kızakta. Hastalar zor durumda!
Yayınlama: 27.10.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Adalar Belediyesinin elinde kalan tek tekne Hızır Reis motor yakarak kullanılmaz duruma geldi.

Büyükada açıklarında geçen ay sabaha karşı saat 01.00-02.00 arası içinde Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün de olduğu devletin malı olan Horoz Reis ile deniz taxi ile çarpışmış kamu malı olan tekne için soruşturma açılmış tekne limana çekilmişti.

Olay güncelliğini korurken bu seferde hasta naklinde kullanılan devlet malı Horoz Reis’ten sonra Hızır Reis’de kullanılamaz duruma geldi.

Alınan bilgiye göre önceki akşam Adalar Belediyesinin Serdar isimli danışmanı Burgazadası’nda gece 02.00’da Hızır Reisi çağırarak Büyükada’ya dönmek istedi. Hiç bir yere bilgi vermeyen Serdar isimli danışmanı almak için Burgazadası’na doğru yola çıkan kamu malı Hızır Reisin henüz bilinmeyen bir sebeple motoru yandı. Tekne kullanılmaz durumda Şehit Nadir Güneş isimli çıkarma gemisi tarafından limana çekildi.

Hastalar Zor Durumda

Bilindiği üzere hem Horoz Reis hem de Hızır Reis devletin malı. Belediye bu tekneleri özel amaçları doğrultusunda kullanamaz. Tekneler devlet işleri ve hasta nakil işlerinde kullanılıyor. Ancak hangi belediye başkanı gelirse gelsin tekneleri özel amaçları doğrultusunda kullanmaktan geri kalmıyor.

Şimdi bu Serdar isimli danışmana şu soruyu sormak lazım. Sen İBB’yi takip etmiyor musun? Artık Adalar’a 24 saat ulaşım var. Gece saat 02.00 da devletin aracı olan tekneyi gece yarısı kullanacağına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan uygulamada 24 saat ulaşımı olan Adalar İlçesinde bir zahmet vapurları kullan!

112 Deniz Ambulansının meşgul olduğu zamanlarda da kullanılan bu teknelerin artık kullanım dışı olmasından dolayı acil hastaların anakaraya nasıl götürüleceği merak konusu oldu!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.