Hoşgeldin Burgazada

Hoşgeldin Burgazada
Yayınlama: 05.11.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:30
A+
A-

MİLGEM projesi kapsamında yerli olarak üretimi gerçekleştirilen TCG Burgazada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Deniz Kuvvetlerine teslim edildi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burgazada Korveti’nin Kabul ve Aydınreis Denizaltısı’nın İlk Kaynak Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi adeta denize ayak basamayacak hâle getirmeyi amaçlayan çabalara asla izin vermeyeceğiz. Aynı şekilde, Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların, ülkemiz ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dışlanarak, adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kesinlikle kabul etmeyeceğiz” dedi.

SON TEKNOLOJİ ÖZELLİKLER

Kaynağının 2013 yılında Başkan Erdoğan tarafından yapıldığı TCG Burgazada yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Deniz Kuvvetleri’nin hizmetine sunuldu. Burgazada özellikleriyle de dosta güven güşmana korku salıyor.

“Mavi Vatan”da Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin korunmasında bugünden itibaren görev almaya başlayacak TCG Burgazada’da silah ve sensörlerin entegre olduğu gelişmiş merkezi komuta kontrol sistemi yer alıyor.

MİLGEM Projesi kapsamında daha önce hizmete giren TCG Heybeliada ve TCG Büyükada’nın ardından üçüncü korvet olacak TCG Burgazada, 99,5 metre boya, 14,4 metre genişliğe ve 2 bin 400 ton ağırlığa sahip. Modern teknoloji ve silah sistemleriyle donatılan TCG Burgazada, intikal süratiyle ikmal ve yakıt desteksiz 3 bin 500 deniz mili seyir menziline sahip olarak 10 gün denizde kalabiliyor. 10 tonluk helikopter için gerekli platform, hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip korvet, su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif gözetleme, komuta kontrol görevlerine yönelik imkan ve kabiliyete sahip.

Hoşgeldin BurgazadaErdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:
“Burgazada korvetimizi bugün Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim ediyoruz. Yerli ve milli imkanlarla yürütülen Milgem Projesi ürünü olan Burgazada korvetinin hayırlı olmasını diliyorum. Herkese şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

Milgem Projesinin 4’üncü projesi olan Kınalıada’yı Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edeceğiz. Ülkemizin deniz kuvvetlerinin en az diğer unsurlarının kadar güçlü olmasını göstermiştir. Türkiye’yi denize ayak basamayacak hale getirmeye çalışan çabalara izin vermeyeceğiz.

Doğu Akdeniz’deki doğal kaynaklarının adeta gasp edilmesine yönelik girişimleri kabul etmeyeceğiz. Kimsenin hakkında, hukukunda, toprağında gözümüz yok. Biz sadece kardeşlerimizin haklarını koruyoruz. Adım atabileceklerini sananlar ne kadar büyük hataya yaptıklarını anlamaya başladılar. Denizlerdeki haydutlara meydanı bırakmayacağız.

Bizim bu gemilerimiz bugünün değil, geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Savunma sanayimizde rahmetli Özal’la başlayan atılımları bambaşka boyuta taşıdık. Bir üst sınıf firkateynimiz İstanbul’u da denizlere indirdiğimizde bambaşka bir lige çıkmış olacağız.” ifadelerini kullandı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.