Cumhur İttifakı Adalar Belediye Başkan Adayı Şen Haber7’ye konuştu

Cumhur İttifakı Adalar Belediye Başkan Adayı Şen Haber7’ye konuştu
Yayınlama: 21.02.2024
Düzenleme: 21.02.2024 15:34
A+
A-

Cumhur İttifakı Adalar Belediye Başkan Adayı Uğur Sina Şen Haber7 muhabiri Yavuz Selvi’ye projelerini anlattı. Şen, Adalar’da mevcut belediyenin yapmadıklarını anlatırken kendilerinin neler yaptıklarını da açıkladı.

Adalar Belediye Başkan Adayı Uğur Sina Şen şunları söyledi:

Geçen beş yıl boyunca 20 Ocak 2023 yılına kadar da ilçe başkanı olarak ekibimizle beraber adalara hizmet ettik. Bu hizmetleri yaparken Yavuz Bey, biz ‘ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi yok’ mazeretlerine sığınmadan Büyükada’da bir halk eğitim merkezi inşa ettirdik ve kadınlarımızın üretimin istihdamının merkezinde bulunsun, el sanatları gelişsin, burada üretim yapsınlar istedik. Sonrasında bir tane binayı daha doğrusu eskiden kalan köşkü, Kültür Bakanlığı üzerinden restore ettirerek burada bir adalı yazarların da içinde eserlerin yayınlandığı edebiyat müzesi haline getirdik. Çocuklarımız burada. İnternetten yararlansın. Edebiyatçılarımızın eserlerinden yararlansın ve derslerini yapsınlar, istedik.

Diğer taraftan yıkımını gerçekleştirdik. Şimdi bir hafta on güne kadar açılacak. Büyükada. 125. Yıl Atatürk Ortaokulu. Son derece spor salonuyla, konferans salonuyla, akıllı tahtıyla deprem yönetmeliklerine uygun olarak inşa edilen, 1000 öğrencilik 27 sınıflık bir okul inşa edildi. Gerçekten İstanbul’da yapılan ender depreme dayanıklı bütün son teknolojinin kullanıldığı bir bina olarak adalı çocuklarımızın bütün çocuklarımızın hizmetinde. Ondan evvel de yine biz şehit Murat Yüksel İlköğretim Okulu’nun güçlü yaparak çocuklarımızın hizmetine soktuk. Adada yine bir ilk olan 4-6 yaş çocuklarımız için 80 öğrencilik bir anaokulu yapıyoruz ki o da eğitim öğretim yılı içerisinde çocuklarımıza, vatandaşlarımızın hizmetine girecek.
Biz bu dönemde Heybeliada’da Çam Limanı’nda bir spor sahası yapmak için arazi birbirlerini gerçekleştirdik. Hüseyin Rahmi Gürpına Müze evinin yine İPKP üzerinden müzevi olarak inşa eti faaliyetlerine, restorasyon faaliyetlerine başlanmasına vesile olduk. Kınalıada’da 1999 yılında depremden hasar görmüş bir sağlık ocağı binasının 2023’te yıktırdık ve yeniden yapıyoruz ki o da bir ay içerisinde hizmete girecek. Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.