Huzur Toplantısı’nda yaptığı konuşmayla gündeme oturan Narman’a ulaştık

Huzur Toplantısı’nda yaptığı konuşmayla gündeme oturan Narman’a ulaştık
Yayınlama: 07.10.2023
Düzenleme: 07.10.2023 11:25
A+
A-

Büyükada Anadolu Kulübü’nde düzenlenen 2023 yılı Huzur Toplantısı’nda Adalar Belediye Başkanına yaptığı eleştirilerle gündem olan Ozan Narman’a ulaştık.

-Huzur toplantısında söz aldınız. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül için yaptığınız eleştrilere Sayın Gül cevap vermedi. Eleştirilerinizin sebepleri nelerdir?

“Huzur toplantısı düzenleniyor. Adalar Emniyet Müdürlüğü, halk yeni kaymakamızla tanışma ve sorunların konuşulacağı bir toplantıda, Kaymakamımız ve Emniyet Müdürümüzün yanında, aynı masada, ‘terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçu iddiasıyla yeniden yargılanacak olan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül var.

Huzur toplantısı bir güvenlik toplantısıdır.

Erdem Gül hakkındaki iddialar çok vahimdir. Yargıtay, Adana ve Hatay’da Ocak 2014’te silah taşındığı gerekçesiyle durdurulan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) TIR’larına ait görüntülerin yayınlanmasına ilişkin ‘terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçundan yargılandıkları davada ceza almayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül hakkında verilen kararı bozdu. Yani şüphelilerin yeniden yargılanmasının önü açıldı.

Daha önce yine Van, Mardin, Diyarbakır beldediyelerinde terörden yargılanırken belediye başkanları davanın selamet için İçişleri Bakanlığı belediye başkanlarını görevden almıştı.

‘terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçu iddiasıyla yargılanan Erdem Gül niye Belediye Başkanı koltuğunda oturuyor?

Doğu’da belediye başkanları davanın selameti için açığa alınıyorsa batıda terör suçu iddiasıyla yargınan Erdem Gülün’de açığa alınması lazım.

Doğu’da ayrı kanun batıda ayrı kanun olmaz!!!

‘terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçu iddiasıyla yargılanan bir şahıs aklanana kadar devlette makam sahibi olamaz.

Bu bir güvenlik sorunudur ve bir sürü sakıncaları vardır. Emniyet veya Kaymakam belediyeyle resmi gizli yazışmaları nasıl yapacak?

‘terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardım’ suçu iddiasıyla yeniden yargılanmasının önü açılan Erdem Gül’ün resmi günlerde, örneğin 29 Ekim’de nasıl devlet portokolünde duracak?
Bunun gibi bir çok örnek sayabilirim.

Şimdi ise İçişleri Bakanlığı Erdem Gül hakkında önemli iddialarla 3 konu için soruşturma izni vermiş.
Bir an önce bu sorun çözülmeli, İçişleri Bakanlığımız bu konuya el atmalı, sorunu çözmeli” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.