İBB Adalar Koordinatörlüğü’nden skandal paylaşım!

İBB Adalar Koordinatörlüğü’nden skandal paylaşım!
Yayınlama: 05.04.2024
A+
A-

Büyükada’da Adalar Belediyesinin yetersizliği nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılan İBB’nin Adalar Koordinatörlüğü’nden skandal bir paylaşım yapıldı.

Adalar’da yapılmaması gereken bir eylemi İBB’nin hizmet adı altında yapması ve bunu paylaşması, yetkililerin konulardan nekadar bihaber veya art niyetli olduğunu bize gösteriyor.

İBB’nin Adalar Koordinatörlüğü’nden 8/Mart/2024 tarihinde yapılan paylaşım şöyle; “Atık Yönetim Müdürlüğümüz ve Adalar kent temizlik ekipleri Heybeliada sokaklarında ve caddelerinde topladıkları bahçe atıkları, halı, mobilya vs atıkları Ağaç ve Peyzaj AŞ destekleriyle Büyükada’daki döküm sahasına taşındı.…

Heybeliada’da, Adalar’da yollardaki çöp, bahçe atıkları, halı, mobilya vb atıklarının İBB, Adalar Belediyesi tarafından toplanması belediyenin zaten asli görevi. Adalar’da şikayet konusu olan temizlik hizmetlerinin Adalar Belediyesi tarafından yıllardır başarısız oluşu, İBB’nin ise son 5 yıldır üstesinden gelemediği bir konu. Çöpler, pislikler toplamış, buraya kadar gayet iyi, sorun bu pislik, çöpleri ada içinde biriktirilmesi.

İBB’nin Adalar Koordinatörlüğü hizmet adı altında yağtığı paylaşımında “Büyükada’daki döküm sahasına taşındı” diyor. Muhtemelen döküm sahası denilen yerdeki biriktirilen çöpler, pislikler, artık kaç gündür bilemem bir süre sonra toplanıp ada dışına çıkartılacaktır.

Ancak Adalar, kentsel ve doğal sit alanı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamına alınmıştır. Bu alanlara moloz, çöp ve inşaat vs atıklar dökülemez, geçici olarak bile olsa depolanması yapılamaz. Bu nedenle Adalar Belediye Meclisi tarafından her yıl yayınlanan ücret tarifesi ile m3 başına hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı vs atıklarının anakara depolama alanına taşınması için vatandaşlardan ücret almaktadır.

Bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi, inşaat atıkları hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının Adalar sınırı içinde dökülmesi yasak olduğu halde buna aykırı işlem yürütülmüştür, yürütülmektedir ve buda İBB tarafından yapılmaktadır. Topladığın atıkları artık her neyse kamyonun üstünden indirmeden çıkarma gemisiyle devletin izin verdiği döküm alanlara dökeceksin, adada biriktirmeyeceksin. Önce kamu kurumlarının kanun, yasa, yönetmeliklerine uyması gerekirken İBB tarafından bu kurallara uyulmaması ‘kimi kime şikayet edelim’ dememize neden oluyor.

İBB Adalar Koordinatörlüğü'nden skandal paylaşım!
İBB Adalar Koordinatörlüğü'nden skandal paylaşım!
İBB Adalar Koordinatörlüğü'nden skandal paylaşım!
İBB Adalar Koordinatörlüğü'nden skandal paylaşım!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.