İBB: “Adalar’da akşam 22.00’dan sabah 10.00’a kadar açık”

İBB: “Adalar’da akşam 22.00’dan sabah 10.00’a kadar açık”
Yayınlama: 13.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), UKOME kararını içeren afişleri daha önce Adalar’da çeşitli noktalara asarak uyarıda bulunmuş ancak uygulama işleme koyulamamış kaçak akülü araçlar Adalar’da cirit atmaya devam etmişti.

İBB Adalar'da akşam 22.00'dan sabah 10.00'a kadar açık

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Adalar’daki akülü araç yasağı tartışmaya neden olmuş, Adalar’da 5 Ekim 2021’den sonra akülü araç kullanmak yasaklanmış, İBB, UKOME kararını içeren afişleri Adalar’da çeşitli noktalara asarak uyarıda bulunmuştu. UKOME’nin yönergesinde ise akülü araçlar 5 Ekim’de toplanacak diye bir maddenin olmaması, UKOME’nin sitesine girdiğimizde konuyla ilgili 2021/4-4 nolu kararı okumaya çalıştığımızda böyle bir dosyanın olmadığının belirtilmesi, kafalarda soru işaretlerine neden olmuştu.

Akşam 22.00’dan sabah 10.00’a kadar açık

Adalar İlçesi Büyükada, Heybeliada, Burgazadası ve Kınalıada  vapur iskeleleri çevresinde yaya ve araç trafiğinin (fayton, bisiklet ve akülü araçlar) çok yoğun olması nedeniyle ölümlü ve yaralanmalı kazalar meydana geldiğinden ve insanların çekim merkezleri arasında daha rahat dolaşımını sağlamak amacıyla İBB bugün ana caddeleri, insanların yoğun olduğu sokakları otomatik dubalarla kapattı.

İBB, akşam 22.00’dan sabah 10.00’a kadar esnafın mallarını dükkanlarına taşıyabilmesi, mağdur olmaması için güvenlik gereği koyduğu otomatik dubaları bu saatler arasında açık tutacak. Dubaların başında açık kapatacak bir memur bekletilecek. Uygulamanın doğru bir şekilde uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu!

Uygulama doğru bir şekilde uygulamaya konulursa örneğin Büyükada Recep Koç Caddesi akşam 22.00’dan sabah 10.00’a kadar esnafın mallarını taşıyabilmesi için açık tutulacak diğer saatlerde dubalar kapalı olacağı için esnaf herhangi bir malzeme dükkanına taşıyamayacak.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.