İBB CHP Grubundan anlamlı önerge

İBB CHP Grubundan anlamlı önerge
Yayınlama: 13.01.2015
Düzenleme: 16.02.2015 09:41
A+
A-

İBB CHP Grubundan anlamlı önerge

İBB CHP Grubundan anlamlı önerge

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi  Cumhuriyet Halk Partisi gurubu Meclis Başkanlığı’na verdiği önerge ile bir ilke imza attı. 

Atilla Aytaç, Handan Kantarcı, Coşkun Tanış, Avedis Kevork Hilkat, Sencer Demirel, İsa Öztürk, A. Ayla Taygaroğlu, S. Tarık Balyalı imzasını taşıyan önergede, Müslüman dini bayramlarında olduğu gibi Musevi ve Hristiyan kutsal gün ve bayramlarında toplu taşımada indirime gidilmesi…

İBB Meclis Başkanlığına verilen önergede şu ifadelere yer verilmiş…

Anadolu dünyanın en eski yerleşim alanlarındandır.Binlerce yıl bu topraklar çeşitli din ve medeniyetlere kucak açmış, ev sahipliği yapmıştır.İstanbul’da Anadolu gibi tarih boyunca Müslümanların, Hristiyanların, Musevilerin ve çeşitli inanç guruplarının merkezi olmuştur.Tarih boyunca tüm din, inanç ve kültürlerin yaşam alanı olmasıyla zenginleşen eşsiz İstanbul Kültürü bugün hala önemini korumaktadır.

Bugün İstanbul’da yaşayan çoğu Müslüman olmakla birlikte, bu topraklarda birlikte ağlayıp birlikte güldüğümüz, toprağın altını ve üstünü birlikte paylaştığımız gayrimüslim vatandaşlarımızda var. Yüzlerce yıldır birlikte yaşamamıza rağmen, diğer dinlerin kutsal günlerini ve bayramlarını bilmiyoruz. Bu nedenle İstanbul’da birlikte yaşayan vatandaşlar olarak gayrimüslim vatandaşlarımızın kutsal günlerine saygı göstermemiz kardeşlik hukuk gereğidir.

Hepimizin bildiği gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ve Kurban Bayramlarında Belediyemize ait tüm tolu taşıma araçlarında % 50 indirim uygulamaktayız.

Ülkemizde yaşayan Hristiyan ve Musevi vatandaşlarımızın kutsal gün ve bayramlarında da Müslümanların dini bayramlarında olduğu gibi aynı oranda indirim uygulanması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu uygulama ile dinler arasında diyalog saygı ve hoşgörü ortamının gelişeceğine inanıyoruz. Bu anlamda Hristiyanlık dininin özel günleri olan Noel ve Paskalya’da Musevilik dininin özel günleri olan Roş Aşana ve Yom Kipur’da İBB’ye bağlı tüm toplu taşıma araçlarında % 50 indirim uygulanması için gerekli çalışmaların yapılmasını öneriyoruz…İfadelerine yer verildi…

Önerge İBB Meclisince kabul edildi…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.