İBB İle TÜGVA arasındaki Büyükada arbedesi bahane, ihale şahane!

İBB İle TÜGVA arasındaki Büyükada arbedesi bahane, ihale şahane!
Yayınlama: 21.01.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

İBB, 12 milyon 200 bin TL’lik çözüm merkezi ihalesini pazarlık usulüyle TÜGVA yöneticisi Mehmet Ünal’ın sahibi olduğu Efor Etkileşim Şirketi’ne verdi.

İBB İle TÜGVA arasındaki Büyükada arbedesi bahane, ihale şahane!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) geçen haftalarda TÜGVA yöneticisinin sahibi olduğu bir şirkete milyonlarca liralık ihale verdiği açığa çıktı. Şirketin sahibi Mehmet Ünal.

Ünal, Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) yöneticisi…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sormak lazım ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’!

Milyonlarca liralık ihale, 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi işi isteğin firmaya verme ihalesi… Ayrıca, yine aynı şirketin 7 Aralık 2020 tarihinde de İBB’den tam 120 milyon 410 bin TL’lik bir ihale daha aldığı ortaya çıktı.

İBB, Adalar Belediyesi, TÜGVA arasındaki  “Büyükada İskelesi Olayları”

Hatırlanacağı üzere 5 Ekim 2021 günü Büyükada’da bulunan Şehir Hatları Vapur İskelesi’nde TÜGVA Adalar İlçesi Temsilciliği’nin İBB tarafından tahliye edilmek istenmesi üzerine polis, zabıta ekipleri ve halk ile karşı karşıya bırakılmış, arbede yaşanmış, çıkan olaylar üzerine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP’nin İstanbul İlçe Başkanlarıyla 6 Ekim 2021 günü Adalara gelip bir basın açıklaması yapmış, polisi TÜGVA’nın polisi olmakla suçlamış, gözlerimiz ise Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ü aramıştı. Olaylar sırasında görünmeyen, Ankara’ya gidiyorum diye izin alan Erdem Gül’ün sevgilisi D.G ile Abant’ta aşk tazelediği ortaya çıkmıştı.

İBB İle TÜGVA arasındaki Büyükada arbedesi bahane, ihale şahane!
CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat

Olay günü her yerde Ulubatlı Hasan gibi at üzerinde poz veren, faytonların yasaklanmasından sonra boşta kalan atları hayır için ülkenin çeşitli yerlerine gönderiyoruz diyerek atların sucuk olmasına sebep olan, gönderilen atların bazılarının leşlerinin dere yataklarında bulunmasının suçlusu olduğu iddia edilen CHP Adalar İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat, arbede sırasında yaralandığı iddia edilmiş ancak sonradan çıkan görüntülerde herhangi bir yaralanma olmadığı ortaya çıkmış, Akpolat ise darp raporu alabilmek için kapı kapı hastane dolaşmıştı.

Sami Zan’ın bir lafı vardır, ‘Aşağıda olan düşmekten korkmaz’..!

Bunca arbede, ülke gündemini uzun bir zaman işgal eden bu olaylardan sonra İBB’nin TÜGVA yöneticisine 21/B, direk pazarlık (Tek katılımcı) sonunda verdiği ihaleleri görünce bir atasözü geldi hemen aklıma.

‘Filler tepişir çimenler ezilir’

Anlamı ne?

Yaşanan bir olay da ya da çekişmezlikte tarafların tartışması ve kavgası sonucu hiçbir suçu olmayan gariplerin zarar gördüğünü…

Orada hiçbir suçu olmayan garip var mı?

Yoksa taraflar kendi desteklediği taraf için mi orada bilemem? Bildiğim siyasette her şeyin sahte olduğu, yapılanların birilerinin menfaatlerine, çıkarlarına destek verdiği, sağı olsun, solu olsun, siyasi rant uğruna iyi niyetli halkın kandırıldığı, kamu kurumlarının alet edildiği, bunlar olurken de piyonların kullanıldığı. Tarihe baktığımızda bunun birçok acı örneği var.

Ama şunu da unutmamak lazım.

Oyunun sonunda ŞAH da PİYON da aynı kutuya atılır’ (Aleksandr Puşkin)

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.