İBB’nin Kınalıada’ya ihtiyaç üzerine gönderdiği seyyar tuvalet sorun oldu!

İBB’nin Kınalıada’ya ihtiyaç üzerine gönderdiği seyyar tuvalet sorun oldu!
Yayınlama: 23.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç üzerine Kınalıada’ya gönderdiği seyyar tuvalet Kınalıada’da gerginliğe neden oldu.

İBB'nin Kınalıada'ya ihtiyaç üzerine gönderdiği seyyar tuvalet sorun oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç üzerine Kınalıada’ya gönderdiği seyyar tuvalet Kınalıada’da gerginliğe neden oldu. Gerginliğin sebebi seyyar tuvaletin  ulu önderimiz Musrafa Kemal Atatürk’ün büstünün olduğu yere konulmak istenmesi…

21.08.2017 Pazar günü Kınalıada’ya İBB’nin ihtiyaç üzerine gönderdiği seyyar tuvalet, Atatürk Büstünün bulunduğu meydanın arkasına konulmak istenmesi nedeniyle gerginlik çıktı. Üç tırla adaya getirilen bir adet seyyar tuvalet  polis eşliğiyle daha önce belirlenen yere yerleştirilmek istendiği sırada bazı adalıların tırların önüne oturması ve özellikle bir gurup CHP üyesi kişilerin tuvaletin Atatürk Büstünün olduğu meydana konulacak olmasından dolayı  direniş göstermesi nedeniyle gerginlik çıktı. Polisin olaya profesyonelce yaklaşması nedeniyle herhangi bir  olay çıkmadı.

Vatandaşların bir bölümü yerin uygun olmadığını belirtirken bazıları da konulmasında bir sorun görmediler. Desteklemeyen bir gurup adalı “Bu koskocaman şeyin buraya konulması çok yanlış merkezde bir çok tuvalet var. Belediyenin işlettiği yerde açıldı. Buraya tuvalet gerekmiyor. Adanın arkasına koyulabilir” ifadelerini kullanırken, seyyar tuvaletin koyulmasını destekleyenler ” Bas bas bağırıyordunuz. Adada tuvalet eksikliği var. Adaya günü birlik gelenlerin evleri ve esnafı rahatsız ediyor diyordunuz. İşte geldi yine bağırıyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” ifadelerini kullandılar.

Yazın nüfusun artmasıyla bütün adalarda tuvalet ihtiyacının arttığı bilinen bir gerçek… Adalar’a günü birlik gelen vatandaşlarımızın tuvalet eksikliği nedeniyle esnafın ve evlerin tuvaletlerini kullanmak istemesi gerginliğe hatta kavgalara sebep oluyor.

Adalar Belediyesinin işlettiği umumi tuvalet açıldı

İBB'nin Kınalıada'ya ihtiyaç üzerine gönderdiği seyyar tuvalet sorun oldu!

İBB'nin Kınalıada'ya ihtiyaç üzerine gönderdiği seyyar tuvalet sorun oldu!

İBB’nin Kınalıada’ya seyyar tuvaleti göndermesi ve tepkiler üzerine geri çekmesinden hemen sonra aylardır kapalı duran Adalar Belediyesinin işlettiği umumi tuvaletinin ücretsiz olarak halkın hizmetine açılması dikkat çekti.

Vatandaşlar madem açılacaktı neden kapalı tutuyorsunuz diye tepki gösterdi. Bazı adalılar tuvaletin açılması için “İBB’nin seyyar bir tuvalet göndermesi gerekiyormuş. Keşke İBB tuvaleti yaz başında gönderseydi de yazın tuvalet sıkıntısı yaşamasaydık” dediler… Bazı adlılar ise “ihale bedeli düşük diye tuvaleti kapalı tutu belediye…!  Üç beş bin lira yüzünden bütün yaz tuvalet kavgaları yaşandı ayıp yahu para mı hizmet mi? Eksik alsan ne olur her şey para mı? Sen para peşinde koşacaksın diye millet burada birbirine girdi... ” ifadelerini kullandılar.

Tuvaletin üzerindeki açıklıktan rahatsız olan karşı binalarda oturan adalılar “Buradan içeriyi görüyoruz. Tuvaletin üstünde görünen açıklığın hemen kapatılması gerekiyor” ifadelerini kullanırken bir gurup adalı “Önüne güneşlik koyulması gerekiyor” dediler…

Belediyenin tuvaleti daha önce işleten kişinin borcu olduğu, istenilen parayı vermediği ve bakımsızlık yüzünde kapalı tuttuğu gelen bilgiler arasında…

Atatürk Büstü ilgisizlikten yıkılmak üzere

İBB'nin Kınalıada'ya ihtiyaç üzerine gönderdiği seyyar tuvalet sorun oldu!

Öte yandan gerginliğe neden olan Atatürk Büstü ise kaderine terk edilmiş durumda. Duvarlarında derin çatlaklar olan büst her an kırılma tehlikesi ile karşı karşıya. CHP’li belediye olan Adalar Belediyesinin Atatürk Büstü ile ilgilenmemesi adalılar tarafından tepki ile karşılanıyor. En son CHP eski ilçe üyesi Yılmaz Erdeniz’in etrafını çiçeklendirdiği büst şimdi kaderine terk edilmiş durumda. İBB’nin Kıyı düzenlemesi kapsamında büstün buradan kaldırılıp Ali Boran Meydanına koyulması proje kapsamında olduğu iddia ediliyor….

Bazı adalılar ise olaylardan sonra şu ifadeleri kullandılar. “Şimdi ihtiyaç olan tuvaletin gittiğine mi ağlarsın yoksa belediyenin aylardır kapalı olan tuvaletinin açıldığına mı gülersin! Hemde tuvalet ücretsiz!” ifadelerini kullandılar…

Halk toplantısı yapılıp halka sorulacak…

Aldığımız bilgiler kapsamında Ak Parti İlçe teşkilatının 29.08.2017 günü Kınalıada’da bir halk toplantısı düzenleyerek tuvaletin nereye konulması istendiğini soracak. Adanın önde gelenlerinin katılacağı toplantıda seyyar tuvaletin akıbeti belli olacak. Anlaşma sağlanırsa seyyar tuvalet adalıların göstereceği yere yerleştirilecek.

Ak Parti İlçe Başkanlığı’ndan aldığımız bilgiler ise, tuvaletin illa buraya konulacak diye bir düşüncelerinin olmadığı, ihtiyaç ve şikayetler üzerine tuvaletin buraya gönderildiği, yer ısrarlarının olmadığını, nereye istenirse oraya koyulacağının altını çizdiler…

Şehir Tuvaletleri projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Sağlık AŞ tarafından işletilen “Şehir Tuvaletleri” projesi kapsamında halkın hizmetine sunulan tuvaletler, öncelikle turistik bölgelerde hayata geçirildi. “Şehir Tuvaletleri” projesi ile hedeflenen modern, hijyenik, engelli erişimine uygun, çocuk lavabosu, çocuk bakım odası, sıcak-soğuk klima, alaturka-alafranga tuvaletler hizmet verecek. Yeni yapılan tuvaletlerde ise yaklaşık 300 kişiden oluşan denetim, teknik servis, mobil temizlik ekibi görev yapıyor. Yeni tuvaletlerde giriş ücreti 1 Lira . Ücret tuvaletlerin girişinde bulunan cihazlara İstanbul kart aracılığıyla ödeniyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.