İddiaların ardı arkası kesilmiyor! Bakanlık izni var mı? Akademi adı altıda kiraya veriliyor mu?

İddiaların ardı arkası kesilmiyor! Bakanlık izni var mı? Akademi adı altıda kiraya veriliyor mu?
Yayınlama: 15.10.2024
A+
A-

Büyükada’da bulunan Ada Akademi adlı kuruluşun binasının bakımsızlıktan boyalarının solmuş olduğu, ön tarafında bulunan Türk bayraklarının ise solmuş, yıpranmış olması dikkat çekiyor. Yerle ilgili İddiaların ise ardı arkası kesilmiyor. Akademi adı altında yerin kiraya verildiği, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ise gerekli izinlerin alınıp alınmadığı ise merak konusu..!

Maddi destek bekleniyor!


Hakkında bölümünde, ‘Adalar’ın entelektüel, kültürel ve sanatsal potansiyelini de değerlendiren bir eğitim kurumu oluşturma yolunda ilk adım, vakıf bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkezi’nin Adalar Belediyesi’yle işbirliğiyle açtığı kurslarla atıldı. Asıl hedef olan Adakademi Meslek Yüksek Okulu’nun bir an önce kurulabilmesi içinse emek ve maddi destek bekleniyor! Yerle ilgili iddialar ise dikkat çekici.


Binanın üst tarafının eğitim adı altında kiraya verildiği iddiaları bir yana, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izni olup olmadığı ise merak konusu.


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ruhsat almadan izinsiz eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunduğu tespit edilen “eğitim merkezi”, “eğitim danışmanlığı”, “kariyer rehberliği”, “eğitim koçluğu”, “koçluk merkezi” gibi merkezlerin hem kapatılacağı hem de kurumlara idari para cezası verileceği uyarısında bulunmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, ilgili kanuni düzenlemelerle Türkiye’deki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devletin gözetim ve denetimi altında yürütüldüğü, resmi, özel ya da gönüllü her türlü kuruluşun eğitimle ilgili faaliyetlerinin Bakanlığın denetimine tabi olduğu vurgulandı.
Bakanlığın yazısında, aynı yetkili idareler ile milli eğitim müdürlüklerince, ruhsat verilen iş yerlerinde, verilen ruhsata aykırı eğitim veya öğrenci barınma faaliyetlerinin yürütüldüğünün tespiti halinde ise ivedilikle yasal işlem yapılacağı, gerektiğinde bu yerlerin kapatılacağı, ruhsatlarının iptal edileceği uyarısı yapıldı.

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat; * Ada Akademi isimli yerin üst katı eğitim adı altında kiraya veriliyor mu? Sözleşmesinde kiraya verilebilir diye bir madde var mı? * Ada Akademi Milli Eğitim Bakanlığı’ndan faaliyet göstermek için gerekli izin ve belgeler aldı mı? * Bu zamana kadar maddi destek veya bağış adı altında ödeme alındı mı? Alındıysa defterlere işlendi mi?Bir cevap gelirse bu sayfalardan yayınlayacağımızı da belirtelim…

İddiaların ardı arkası kesilmiyor! Bakanlık izni var mı? Akademi adı altıda kiraya veriliyor mu?

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.