İETT taksi, İETT müdürünün kayınpederine çarptı:

İETT taksi, İETT müdürünün kayınpederine çarptı:
Yayınlama: 09.10.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Heybeliada’da dün saat 13.00 sularında, Heybeliada Muhtarlığının önünde İETT Taksi bisiklet kullanan, adada esnaflık yapan şahsa çarptı. Kazada bisiklet kullanan esnaf göğsünden yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı şahsın tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldığı durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

Kazayla ilgili gazetemize bilgi veren Heybeliadalı bir vatandaşımız. “İETT taksi Heybeliada kaza yaptı. Vurduğu adam Osman bakkal. Osman bakkal da İETT Müdürü İlker abinin kayınpederi. Adamı hastaneye kaldırmışlar, göğsünün üstüne düşmüş. Tedbir gereği olarak. Kaza yapanda Ekrem kalfa. Ninn oğlu Saim. Emniyet tutanak tutmuş. Saat bir gibi. Osman abi bisikletiyle dükkânına gidiyor, takside muhtarlığın olduğu yerden geliyor çarpıyor. İki tarafta şikayetçi değil. Polis alkol testi, kan almış emniyet, bir şey çıkmamış serbest. Adamın göğüste çatlak varmış o kadar.” dedi.

İETT şoförleri mutsuz

Faytonların kaldırılmasıyla toplu taşımacılığı üstlenen İETT, Çin’den ithal ettiği golf araçlarıyla yürüttüğü ulaşım hizmetinde her geçen gün eleştiriliyor. Araçların teknik olarak yetersiz kalması, taksilerin devamlı şekilde kaza yapmasına neden oluyor. Bunun yanında sürücülere yapılan mobbing (psikolojik baskı) uygulamaları da sürücüleri canından bezdirmiş durumda. İETT Müdürü İlker Aksoy’un keyfi uygulamaları, işlere siyaseti soktuğu iddiaları İETT’deki sorunların sebebi olarak belirtiliyor. Örneğin, Büyükada’da oturan bir kadın şoförün Kınalıada’ya sürülmesi, kadın şoförün bir çocuğu olması ve gece yarıları son vapurla evine dönmek zorunda kalması bunlarda biri. Adalar Belediyesinin eski Fen İşleri Müdürü olan İlker Aksoy’un görevden alınacağı ancak Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Yardımcısı Engin Çelik’in CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat ile siyasi çekişmeleri yüzünden görevden alınmasını önlediği belirtiliyor. Ercan Akpolat’da İlker Aksoy’u gönderip yerine kendi adamlarını koymak peşinde. Ufacık ilçede dönen bu dolapların sonuçları İETT şoförlerine ve kazada yaralanan adalılara patlıyor. İBB’nin Ulaştırma Daire Başkanı Utku Cihan ve İETT’nin Adalar Müdürü İlker Aksoy göreve geldikleri günden beri başarısız bir çalışan olarak karşımıza çıkmasına rağmen, başarısızlıklarını kabul edip onurlu bir şekilde istifa etmeleri yerine sanki bu kazalar, yaralanmalar, sorunlar başka bir ilçede oluyor, bu korsan araçlar başka bir ilçede çalışıyor gibi yerlerinde kalmakta direnmesi ufak bir yerde bile koltuk sevdasının ne derece bir rahatsızlık, hastalık olduğunu karşımıza çıkarıyor.

Uygunluk Belgeleri bulunmuyor

İBB tarafından Adalar ilçesinde kullanılmak üzere Çin’den, ilk etapta 4 kişilik 30 adet ve 14 kişilik 60 adet “elektrikli golf arabası” ithal edilmişti! Söz konusu araçların Uygunluk Belgesi bulunmuyor. Türkiye’de trafiğe çıkacak her aracın Karayolları Trafik Kanunu’na göre tescil belgesi ve tescil plakası alınması zorunlu. Yetkili temsilci tarafından tip onay yönetmeliği kapsamında düzenlenmiş uygunluk belgesi bulunmuyor ve taşıtların tescili yapılmıyor. Kısaca bu araçlar şuan korsan olarak hizmet veriyor!

At sırtında dünyayı fethetmek kolaydır. Zor olan inip onu yönetmektir. (Cengiz Han)

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Yusuf ziya varan dedi ki:

    Buyukada Çınar meydanında bayanin kullandığı bir taksi bana çarpıyordu. Sinirlendim ve bayana biraz soylendim.bayan bana ‘ne yapayım freni tutmiyor’ dedi.sastim kaldım.