İmam O…….. Cemaat S…..!

İmam O…….. Cemaat S…..!
Yayınlama: 17.12.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Halk arasında bir laf vardır, İmam O…….. Cemaat S….. Tam açamasak da bu lafı Büyükada’daki eski fayton yerinin girişindeki bina için kullansak yeridir.

İmam O........ Cemaat S.....!

Büyükada Saat Meydanı’ndaki Beyaz Ev adlı binanın şaibeli bir şekilde İBB tarafından Adalar Koordinasyon Birimi olarak kiralanmasının ardından hiçbir izin alınmadan, ihaleye çıkılmadan CHP’li Adalar Belediyesi Meclis Üyesi tarafından alelacele tadilata başlanması kafalarda soru işaretlerini artırdı.

En ufak bir daire içi tamirat için bile İBB KUDEB’ten izin alınması gerekli olan SİT alanı Adalar’da, Büyükada’da Saat Meydanı’nda herkesin gözü önünde izinsiz ve hiçbir emniyet tedbiri alınmadan, II sınıf eski eser binada kullanılması yasak olan eski tip demir iskele ile hiçbir iş güvenlik tedbiri alınmadan yapılan tadilat çalışması kaçak olmasının yanında hayati tehlike de arz etmekte.

Büyükada Adabüs durak alanı girişinde yer alan binaya kurulan demir iskelenin devrilmesi ya da üzerinden herhangi bir inşaat malzemesinin aşağı düşmesi durumunda telafisi imkansız durumlar ortaya çıkacaktır.

Yapılan kiralamanın kanunlara aykırı olduğu, kaçak bir şekilde tamirat yapılarak yılbaşından önce binanın hizmete açılarak oldu bitti ile İBB Meclisinde konunun kapatılmaya çalışılacağı gelen bilgiler arasında.

Haberin yapıldığı dakikalarda Adalar Belediyesi teknik elemanları yapılan kaçak uygulamaya tutanak tutmak için harekete geçtiler!

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 5 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.