İmar yolsuzluğu cenneti Adalar’da cemevi başkanına 2 sene hapis

Yayınlama: 30.06.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Belediyesinin Adaları imar yolsuzluğu cennetine çevirdiği bir ortamda Büyükada Cemevi Başkanı Özcan Doğan, 2886 sayılı kanuna muhalefet ettiğin gerekçesiyle 2 sene 1 ay hapis cezası aldı.

İmar yolsuzluğu cenneti Adalar'da cemevi başkanına 2 sene hapis

İnşaat yasağı olduğu günlerde bile her yerden keser, çekiç sesleri gelen imar yolsuzluğu cenneti Adalar’da, Büyükada Cemevi Başkanı Özcan Doğan, cemaatinin rahat bir şekilde ibadetini yapabilmesi, cemaatinin Burgazadası’ndaki Cemevine deniz aşırı gidip yorulmayıp bulunduğu adasında ibadetini yapabilmesi için inşaatına başlayıp binbir zorluklarla bitirdiği ancak inşaat sürecinde bazı imara aykırı işlemlerden dolayı yargılandığı cemevi davasında 2 sene 1 ay hapis cezası aldı.

Yargı kararları hepimizi bağlar, kararlara saygı duymamız gerekiyor ancak bu olayı buraya kadar getiren kişilere bir çift lafımız olacak.

Adalar’da bu zamana kadar bir cemevi vardı.

O da Burgazadası Cemevi.

Diğer Adalar oturan Alevi cemaatine mensup vatandaşlarımız ibadetleri olsun, bayramlaşmaları olsun, cenazeleri olsun, kurban kesimi olsun, taziye olsun Burgazadası’ndaki Cemevine giderek yapmak zorunda kalıyorlardı.

Bizim yürüyerek bir mahalleden başka bir mahalleye gitme şansımız yok.

Mahallelerimiz arasında deniz var.

Ya motora bineceğiz, ya vapura.

Buda insanlar için bıktırıcı, yorucu olabiliyor.

Bu olumsuzlukları iyi bilen Özcan Doğan, ekibiyle birlikte kolları sıvayarak binbir güçlüklerle topladıkları bağışlarla Büyükada Cemevini yaptı ve başkanı seçildi.

Amacı neydi?

Cemaatinin zorluklar çekmeden bulunduğu adasında rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirmesi.

Başka bir amacı yoktu.

Peki Özcan Doğan ne için ceza aldı?

Cemaati ibadetini rahat bir şekilde yapabilmesi, Büyükada’dan Burgazadası’na deniz aşırı gidip gelerek yorulmaması, sıkıntı çekmemesi için bin bir zorluklarla yaptığı cemevi inşaatı yüzünden.

Yani cemaati için

Kanun her kes için kanun ayırım yok, bir suç işlediysen cezanı çekeceksin.

Ama vicdan denilen de bir şey var.

Büyükada Cemevi dini bir yapı. Hiç kimsenin şahsi çıkarları olmadan yapılan bir ibadethane. Olay buralara kadar getirilmeden bir şekilde çözülmesi gerekiyordu.

Bunun suçlusu kim?

Adalar Belediyesinin bu olay olduğu dönemdeki yöneticileri, Atilla Aytaç…

Büyükada’da şuan 17 tane kaçak inşaat var. Diğer Adalara girmiyorum bile

Neden Büyükada Cemevi Başkanı Özcan Doğan’a yapılan uygulama bu kaçak inşaatlara uygulanmıyor? Maden kanun herkes için eşit uygulanacak, öylede olması gerekiyor, bu kaçak inşaatlar neden devam ediyor? Neden bilerek göz yumuluyor.

Heybeliada’da, Burgazadası’nda, Kınalıada’da inşaat yasağı olmasına rağmen devam eden kaçak inşaatlara neden göz yumuluyor?

Cevap: avantalı, lavantalı işler…

Büyükada Cemevi Başkanına 2863 sayılı yasaya muhalefet suçundan ceza aldırıyorsunuz ama Adalar’da devam eden kaçaklara göz yumuyorsunuz? Üstelik ceza aldırdığınız yer dini bir yapı, ibadethane…

Adalar’da halkın denize gireceği bir yer bırakmayıp bir çok plaja üstelik kıyı kanuna muhalefet yaparak plajın içine otel yapan işletmelere göz yumuyorsunuz daha bir çok illegal örnek gösterebilinir ama cemevi inşaatına ceza kesiyorsunuz? Başkanına ceza aldırıyorsunuz…

Adaletin eşit uygulanmadığı yerlerde, büyük olan artık suçlulardır.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Serkan GÜNGÖR dedi ki:

    Bugün 30 Haziran 2022 ve şu an bile Adalar’da devam eden inşaatlar var. Bunların çoğunun Belediyenin bulunduğu Büyükada’da olması ise oldukça manidar bir durum. Ben bundan tam 17 gün önce CHP Adalar İlçe Başkanının sekreterine ait olduğunu öğrendiğim devam eden bir inşaatın tek bir kare resmini alırken 7 kişinin kürekli, malalı saldırısına uğradım ve kafama aldığım darbeler nedeniyle hayati tehlike atlattım. Uğradığım saldırı nedeniyle önümüzdeki günlerde iki ameliyat olmak zorundayım. Neden derseniz kaçak inşaatın sahibi CHP Adalar İlçe Başkanının sekreteri olduğu için ve öncesinde de yaptığım haber ve paylaşımlardan rahatsızlık duyulduğu için böyle bir saldırıya maruz kaldım. Saldırıyı gerçekleştirenlerin ise CHP ile gizli ittifak içinde olan bir partinin adamları tarafından, Adalar’da CHP’yi ele geçirmiş olanların talimatlarıyla yapılmış olması çok düşündürücü. Hele ki insanın oy verdiği ve kendi partim dediği CHP’den bu zulümü görmesi çok üzücü. Kaçak inşaat konusuna dönecek olursak; Adalar’da avantanızı veriyorsanız ya da sağlam tanıdıklarınız varsa her türlü inşaat çalışması serbesttir. Konu Cemevine gelince avanta alabilmeleri mümkün değil. Durum böyle olunca sonuçta böyle oluyor maalesef. İşin acı tarafı ise koltuk sevdası ve siyasi rant uğruna aleviliğini unutanların Cemevine sahip çıkmamaları ve hatta karşısında durmalarıdır. Ben alevi değilim ama her adada bir cemevi olması gerektiğini düşünüyorum. Her adada nasıl cami varsa, nasıl kilise varsa cemevide olmalıdır. Peki buna kimler destek oluyor ve kimler karşısında duruyor hiç düşündünüz mü? Büyükada Cemevinin tentelerinin bile Pendik Belediyesinden sağlanmış olması İBB, Adalar Belediyesi ve Adalar CHP İlçe Teşkilatı için bir utanç kaynağıdır ama hiçbirinin utandığını görmedim. Belediyenin bile kaçak olduğu bir ilçede Cemevi inşaatının bu kadar zorlukla yapılmış olması ve sonuç olarak bir de hapis cezası çıkması kabul edilemez bir durumdur. Tek temennim Adaları mahveden ve CHP’nin içini oyan bu zihniyetin tez vakitte Adalar’dan defolmasıdır. Bu ceza o cemevini yapmak için emek sarf edenlerin onur madalyasıdır. Mahkemeye lafım yok ama bu cezaya sebep olan yerel siyasiler ise bu sonuçtan utanmalıdırlar tabi utanacak bir parça yüzleri kaldıysa.

  2. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    BÜYÜKADA, Cem evi cemaatinin tamamına yakını, düşünmeden taşınmadan; önlerine her kim getirilirse getirilsin, her seçimde, gözü kapalı CHP’ye oy vermeye devam etsinler, ÖZCAN DOĞAN kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.