İstanbul, 12 Haziran 2025 – İSTAÇ Kıyı Temizlik Ekipleri ve İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Adalar’ın doğal güzelliklerini korumak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Büyükada, Heybeliada, Burgazada ve Kınalıada’da gerçekleştirilen temizlik faaliyetleri, hem karada hem de denizde yoğun bir çaba gerektiriyor.
Büyükada’da İSTAÇ ekipleri, gluton ile detaylı temizlik çalışması yaptı. Ayrıca, dal ve budak atıkları damperli kamyonlarla toplandı, mekanik yıkama ve elle süpürme işlemleri gerçekleştirildi. Heybeliada’da ise mekanik süpürme, mekanik yıkama ve elle süpürme çalışmalarıyla çevre düzenlendi. Burgazada’da evsel atıkların toplanmasının yanı sıra mekanik süpürme ve elle süpürme faaliyetleri yürütüldü. Kınalıada’da ise ekipler elle süpürme çalışmasıyla adayı tertemiz hale getirdi.
Deniz yüzeyinde ise İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü ve İSTAÇ ekipleri, Adalar çevresinde temizlik operasyonlarını titizlikle sürdürüyor. Bu kapsamlı çalışmalar, Adalar’ın hem sakinlerine hem de ziyaretçilerine daha yaşanabilir bir ortam sunmayı hedefliyor.
Kaynak: Adalar İBB Koordinatörlüğü