İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden İmamoğlu’na yalanlama

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden İmamoğlu’na yalanlama
Yayınlama: 12.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adalar’daki sahiplendirilmiş atların denetim ve kontrolünün İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun iddia ettiği gibi İl/İlçe Tarım Orman Müdürlükleri yetkisinde olmadığını, atların İBB tarafından alındığını ve onların uhdesine geçtiğini bildirdi.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İmamoğlu'na yalanlama

İmamoğlu’nun FOX TV’de yaptığı açıklamalar cevap olarak, “Özel bir televizyon kanalında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Adalar’daki sahiplendirdikleri atlara ilişkin ‘Bakanlık çip taktı, takip etmiyor. Sahiplendirme işlemini beraber yaptık.’ iddialarını ortaya atmıştır. Söz konusu iddialar gerçek dışıdır.” denildi.

Açıklama şöyle;

“Sahiplendirilme meselesi, İBB’nin atları sahiplendirme aşamasında Bakanlığımız ya da İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün tek görevi; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği, Adalar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce gerekli sağlık kontrolleri yapılarak, Yurt İçi Veteriner Sağlık Raporu düzenlemektir, bunun dışında herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. İl Müdürlüğümüz üzerine düşen bu görevi de yerine getirmiştir. Sahiplendirilmiş atların ‘denetim ve kontrolü’ Sayın İmamoğlu’nun iddia ettiği gibi İl/İlçe Tarım Orman Müdürlükleri yetkisinde değildir. Bahse konu atlar İBB tarafından alınmış ve İBB uhdesine geçmiş atlardır. Adalar’daki atların sahiplendirilmesinde İBB ve sahiplenenler arasında “At Sahiplendirme Taahhütnamesi’ imzalanarak, iki taraf arasındaki sorumluluk ve taahhütler kayıt altına alınmıştır. Uygulanan çipler, atların ‘tanımlama numarasından’ ibaret olup bu çiplerin ‘uzaktan veya uydudan izlenmesi’ gibi bir durum söz konusu değildir. Çip okuyucular, atların boynuna yaklaştırıldığında okunmaktadır. Dolayısıyla Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlükleri’nin atların yerini bilmelerine imkan yoktur.” denildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.