İstanbul Seferberlik Planı Kapsamında Adalar’ın Durumu

İstanbul Seferberlik Planı Kapsamında Adalar’ın Durumu
Yayınlama: 24.03.2023
A+
A-

Büyükada Anadolu Kulübü’nde dün “İstanbul Seferberlik Planı Kapsamında Adalar’ın Durumu” konulu bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İBB Deprem Bilim Üst Kurulu Üyesi Haluk Eyidoğan, Afet Koordinasyon Merkezi Şube Müdürü Selçuk Tütüncü, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Murat Yün, İSKi Adalar Şube Müdürü Şahin Pur, İstanbul Şehircilik Atölyesi Şube Müdürü Rahmi Hızır, Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürü Kemal Duran, Anadolu Yakası 1. Bölge Müdür Yardımcısı Hakan Karabulut ve Büyükada Maden Mahallesi Muhtarı Rafet Garip’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda olası depreme karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekildi. (Adalar Belediyesi)

Cumhuriyet gazetesinden Özlem Yüzak ise köşesinde yazdığı konuyla ilgili makelesinde; ‘Adalar, İstanbul’un 39 ilçesi içinde fay hattına en yakın ilçelerden biri. Hatta en yakını. Dört tarafı denizlerle çevrili olduğu için olası bir büyük depremde tamamen kendi kaderine terk edilecek olan, devasa megakentin devasa kaosunda asla anakaradan bir yardımın ulaşamayacağı bir ilçe yaşam olan, olmayan 9 adadan oluşan Adalar ilçesi. Üstelik SİT alanı. Yani yıkım yasağı da var. Olası 7.5 büyüklüğünde bir deprem sonrasında su temini nasıl olacak? Çıkabilecek yangınlar nasıl söndürülecek, enkazlar nasıl kaldırılacak? Sağlık hizmeti nasıl sağlanacak? Binalarını güçlendirmenin bilinmezliği yanı sıra bu ve benzeri bir sürü soru ile karşı karşıya Adalılar…! ifadelerine yer verdi. (Yazının devamını Cumhuriyet gazetesinde okuyabilirsiniz)

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, olası İstanbul depremi öncesi ve sonrasında yapılacaklarının önemini anlatırken “Dayanışma” ya vurgu yaptı. Bilimin ışığında, bilinçle ve dayanışmayla zor günlerin üstesinden gelmeye çalışmak gerektiğini belirterek sözü uzmanlara bıraktı.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.