İstanbul’da etkisini artıran şiddetli lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Şehir Hatları AŞ, elverişsiz hava koşulları nedeniyle Adalar ve Boğaz hatları başta olmak üzere birçok seferin ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiğini, bazı hatlarda ise güzergah değişikliğine gidildiğini duyurdu.
İstanbul genelinde hissedilen ve özellikle deniz ulaşımını aksatan lodos fırtınası nedeniyle Şehir Hatları’ndan yolculara önemli bir duyuru yapıldı. Can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla alınan karar doğrultusunda, Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’ndaki yoğun dalga etkisine maruz kalan hatlarda seferler geçici olarak durduruldu.
Yapılan açıklamada, hava muhalefeti sebebiyle iptal edilen hatların yanı sıra, belirli saatlerdeki ek seferlerin de yapılamayacağı belirtildi. Özellikle Adalar hattını kullanan vatandaşların alternatif ulaşım planlarını gözden geçirmeleri tavsiye edildi.
Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruya göre, ikinci bir bildirime kadar yapılamayacak seferler ve hatlar şunlardır:
Aşiyan Hattında Güzergah Değişikliği
İptallerin yanı sıra, Aşiyan iskelesindeki hava muhalefeti nedeniyle ring hatlarında geçici bir düzenlemeye gidildi. Aşiyan-Üsküdar ve Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu-Aşiyan Ring Hattı seferlerinin, ikinci bir duyuruya kadar şu güzergahlarda yapılacağı bildirildi:
Yolcuların güncel sefer durumlarını Şehir Hatları’nın resmi iletişim kanalları üzerinden takip etmeleri önerilmektedir.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.