İstanbul’un en güzel Tabiat Parklarından Büyükada Tabiat Parkı

İstanbul’un en güzel Tabiat Parklarından Büyükada Tabiat Parkı
Yayınlama: 05.08.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:16
A+
A-

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlar nedeniyle birçok önem alınmaya başlandı. Çanakkale, Balıkesir, Bursa gibi illerin yanı sıra İstanbul’da da ormanlara giriş yasağı getirildiği duyuruldu. İstanbul Valiliğinin yaptığı açıklamaya göre; orman yangınlarıyla birlikte artan sıcaklar ve kuvvetli rüzgar sebebiyle 30 Temmuz ve 31 Ağustos tarihleri arasında ormanlara gitmek yasaklandı. Orman kenarında mola vermenin, piknik yapmanın ve ateş yakmanın yasaklandığı bildirildi. Ancak temiz hava almak ve doğanın içinde keyifli anlar geçirmek isteyenler için tabiat parklarının vatandaşlara hizmet vermeye devam edeceği duyuruldu.

BÜYÜKADA TABİAT PARKI

Büyükada Tabiat Parkı, adını içerisinde yer aldığı adadan almaktadır. Büyükada’nın nefes kesen manzarasını gözler önüne seren Büyükada Tabiat Parkı, yaklaşık 5 hektarlık alan üzerine konumlandırılmıştır. Doğanın zenginliğine şahit olabileceğiniz bu parkta kızılçam, erguvan, çitlembik, meşe, defne ve kocayemiş gibi ağaç türlerini görme şansı yakalayabilirsiniz.

2011 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen bu eşsiz yerde dilerseniz piknik veya sakin bir yürüyüş yapabilirsiniz. Ya da yaz aylarının sıcak günlerinde kendinizi serin sulara bırakarak yüzebilirsiniz.

Bunun yanı sıra; doğa fotoğrafçılığı ile ilgilenenler için vazgeçilmez bir fırsat oluşturan Büyükada Tabiat Parkı’nda kameranızı elinize alıp “an”ı yakalayabilirsiniz!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.