İşte 4 kişilik bir ailenin Adalar’da denize girme fiyatı!

İşte 4 kişilik bir ailenin Adalar’da denize girme fiyatı!
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

Fiyat ortalamalarının en yüksek olduğu ilçe geçen yıla oranla ortalama iki kat artış gösteren rakamlarla Adalar oldu.


Büyükada’da, geçtiğimiz sene 150-250 liradan başlayan giriş ücretlerinin bu sene hafta içi 500 lira ile 600 lira arasında değiştiği, hafta sonu ise 800 lirayı aşan fiyatlara kadar yükseldiği öğrenildi. Adalarda 4 kişilik bir ailenin yalnızca denize girebilmek için ödeyeceği ortalama ücret 2 bin lira ile 3 bin 200 lira aralığını buldu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR’un 1 Haziran’da açılacak plaj tesislerinde de ücretler belirlendi. ‘İstanbulkart’ ile turnike sistemiyle giriş yapılacak bu işletmeler için geçen sene hafta içi 200 lira ile hafta sonu 300 lira ücret belirlenen Büyükada’daki plaj tesisinin bayram tatili sonrası açılacağı ve bu tesis için yeni ücretin henüz belirlenmediği aktarıldı.

İstanbul’da plaj, tesis ve turistik işletmeler yaklaşan yaz sezonuna hazırlanıyor. Haziran ayının ilk haftasında açılacak birçok plaj ve turistik işletmede giriş ücretleri de belli oldu.

Büyük bir çoğunluğunda yalnızca şezlong ve şemsiye kullanımının giriş ücretine dahil olduğu özel tesislerde fiyatlar, hafta içi ve hafta sonunda farklılık gösteriyor.

Sarıyer’de yer alan işletmelerde kişi başı giriş ücretleri 250 lira ile 750 lira arasında değişirken, Şile’de kişi başı giriş ücretlerinin 200 lira ile 800 lira arasında değiştiği, Florya’da ise 500 lira olduğu görüldü.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.