İYİ Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Ayşe G. Şakir, Nr1TV’ye konuk oldu

İYİ Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Ayşe G. Şakir, Nr1TV’ye konuk oldu
Yayınlama: 26.03.2024
A+
A-

İYİ Parti Adalar Belediye Başkan Adayı Ayşe G. Şakir, Nr1TV’deki Seçim programında Mert Hakan’ın konuğu oldu. Şakir, 1964 Büyükada doğumlu olduğunu yirmiüç yıl İngiltere’de kaldığını, Londra Üniversitesi Grafik (tipografi) bölümü bitirdiğini ve meslek hayatında ‘kurumsal kimlik’ uzmanı olarak çalıştığını bildirdi.


Program boyunca Adaların üç ana sorunu olduğundan bahsetti. Bunların sırasıyla; sağlık ulaşım ve turizm olduğunu belirtti. Belediyeciliğin Adalarda bilinmediğini söyledi. Adalar Belediyesinde hakim mantığın rant amaçlı olduğu bu nedenle hizmet açığının İBB tarafından kapatılmaya çalışıldığını ifade etti.

Belediye de Sosyal Hizmetler biriminin olmadığını ve nüfusun üçte birinin 65 yaş üstü olduğu için ilk yapacağı icraatın bu birimi kurmak olacağını belirtti.

İstanbul da en pahalı ulaşımın adalarda yaşandığını, ikamet eden nüfus genelde onyedibin iken yazın yüzkırkbinin üzerine çıktığından ulaşım ve sağlık hizmetlerinin aksadığından bahsetti. Aynı süreçte bayramlarda ziyaret eden nüfusun yediyüzbini aştığını bunun ise hem çevre hem güvenlik hem de altyapıyı fevkalade etkilediğini söyledi.

Faytonlarla ilgili soruya ‘faytonların kalkmasından mutluyum, atlara işkence yapılıyor ve bakılmıyordu’ diye cevap verdi. Atlar adaya kaçak getiriliyordu ve bu durum hepimiz vicdanını yaralıyordu diye bahsetti..


İstenilirse her şeyin yapılabileceğini; Parti İlçe Başkanı olarak elini taşın altına koyarak mevcut devlet okullarına ve amatör spor kulüplerine İBB’den destek alarak spor malzemeleri tedarik ettiğini belirtti. Aynı şekilde Kent Konseyi Heybeliada Mahalle Meclisi ile birlikte Hatay’lı depremzede fidancıdan binüçyüz adet fide getirip tüm Heybeliada’ya ve okullara dikilmesini sağladığını belirtti.


Adaların en büyük sorunlarından birinin ne çocuklara ne gençlere ne de yaşlı nüfusa sosyal imkânların yaratılamadığını, belirginleşen bir diğer sorunun da eski ve yeni adalılar arasında ayrıştırmanın ortaya çıkması olduğunu belirtti.


Adaları ‘altın kaplı çürük dış’ olarak nitelendirdi. Adaları çok sevdiğini ailesinden gelen hizmet geleneğini devam ettirmek istediğini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.