Kaçak inşaattan düşen işçi ağır yaralandı!

Kaçak inşaattan düşen işçi ağır yaralandı!
Yayınlama: 19.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Büyükada’da Nizam Caddesi 29 numarada kaçak olarak faaliyetlerini sürdürdüğü belirtilen inşaatın duvarından düşen işçi ağır bir şekilde yaralandı.

Büyükada Nizam Caddesi 29 numara 155 ada 2 parsel de kaçak olarak yapıldığı belirtilen inşaatın duvarından 2 gün önce düşen, günü birlik olarak adaya gelip inşaatlarda çalışan 35 yaşlarında 3 çocuk babası işçi ağır yaralandı. 112 Acil personelinin hızlı bir şekilde müdahalesiyle hastaneye kaldırılan işçinin belinden ağır bir şekilde yaralandığı ve dün ameliyat edildiği belirtiliyor.

Nizam Caddesinde yapılan kaçak inşaatın onaylı projesine aykırı uygulamalar yaptığı, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma  Bölge Kurulu tarafından aykırı uygulamaların kaldırılıp, onaylı projesine uygun haline getirmek için 6 ay süre verildiği ve kurulun izni olmada herhangi bir izinsiz uygulama yapılamayacağı karar altına alınmasına rağmen inşaatın tam gaz devam ettiği ve işçinin faaliyetine devam eden kaçak inşaatı yapanlar yüzünden işyeri güvenlik önlemleri alınmadan emniyetsiz bir şekilde çalıştırılıp, inşaatın duvarından düşüp ağır bir şekilde yaralanmasına sebep oldukları gelen bilgiler arasında.

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ve İmar Müdürü Hüseyin Yılmaz

Bu kaçak inşai çalışmalarına ne uğruna göz yumuyorsunuz?

İnşaatı yapan müteahhit kimdir?

Müteahhit ile nasıl bir pazarlık yaptınız ki insanların gözünün içine baka baka kurul kararı olmasına rağmen kaçak faaliyetlerini sürdürüyor.

Düşüp ağır bir şekilde yaralanan işçinin sigortası yapılmış mıdır, çalışma ruhsatı var mıdır?

Yapılan inşaatın vergi kaydı var mıdır?

İnşaat, işyeri güvenlik yönetmeliklerine uygun mudur?

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 4 Yorum
  1. dalgıç dedi ki:

    Güzel bir konu ile ilgili haber olmuş,inşallah bu yer ile ilgili haberin devamı gelir.Her ne kadar dalgıçın burgazda yaptığı doğa katliamı kadar büyük bir iş değilse de buradad da bayağı bir kaçak işler var . İşin içindeki avukat başrollerde olmak üzere ,belediye başkan yardımcısı,belediye imar müdürü hepsi işin içinde,önce binayı izinsiz olarak yıkıp yaptılar sonra havuzu asansörü derken sıra dış duvarlara geldi.Buranın ne mali kaydı var ,ne sgk kaydı var ne de işyeri güvenliği var ,bu kaza ilk değil daha önce de birkaç ufak tefek yaralanmalar olmuştu.Heo konuyu kapatmışlardı inşallah bunu kapatamazlar.Bu arada bu kurul madem izinsiz çalıamaz diyor da bu resmi kurumlar neden buna göz yumuyor?

  2. Serkan GÜNGÖR dedi ki:

    Bugün Biracı Engin’i çarşıda yürürken gördüm. Öyle bir yürüyüşü var ki; Adalar’ın kralı da benim sahibi de benim der gibi. İşte makam böyle bir şey. Bir tokatlık çapsızları bile böyle artist yapabiliyor o koltuk. Hayır adamda iki kuruşluk akıl da yok. Önce Avcılar sonra Kadıköy derken sıra kendisine geliyor haberi yok. Gözünü o kadar karartmış, o kadar şuursuzca avantalara saldırıyor ki resmen kendini kaybetmiş. Avantalar güzel, arabalar bisikletler süper, yedek manita şahane ama bu keyif fazla sürmez bilesin. Belki Adalar’da yargılanmazsın ama gün gelir Anadolu Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde bulursun kendini. Sanma ki bu devlet uyuyor, sen avanta ve manita peşinde koşarken diğer taraftan adli süreçler yürüyor. Zaten yamuksun, adaletin tokatını yediğinde bir yamulursun bütün bostancı sanayi bir araya gelse seni düzeltemez. Benden sana bir tavsiye; zorla imza attırmaktan, usulsüz işleri kitabına uydurmaya çalışmaktan vazgeç.

  3. Tatile geldim dedi ki:

    Adalar Adliyesi bu halde iken hiç bir şey olmaz. Şu gazetede çıkan haberlerin 10 da birini işleme koysalar adada belediye denen bir şey kalmaz. Eskiden ilçe adliyelerinde bile basın savcıları vardı kaldırdılar işler bozuldu. İlçe adliyelerini kapatacaksın arkadaş. Büyük adliyelere bağlayacaksın. FETÖ soruşturması varmış neden işlem yapılmıyor. Avcılar, kadıköy bugün de maltepeye girdiler bütün ilçeler soruşturmaları bitiriyor adada tık yok. neden? İyi bir basın savcısı olsa bunlar bu kadar görevde kalamazlar dı…

  4. andrea dorya 2 dedi ki:

    Avcılar, Kadıköy, Maltepe belediyelerinden sonra en büyük bomba Adalar ilçesinde patlayacak gibi gözüküyor. AKP öyle uyanık ki seçime çeyrek kala cehape’ li belediyelerin tüm kirli çamaşırlarını dökecek ortaya. cehape il başkanlığında dönen dolaplar, belediyelerindeki yolsuzluklar belli ki cehape’ ye tekrar seçim kaybettirecek. Parti içi iktidar uğruna liyakatsız ellere teslim edilen il, ilçe yönetimleri ve belediye başkanlıkları yüzünden genel seçimler ve CB seçimi kaybedilecek.
    Yaşasın parti içi koltuklar, kim öper genel seçimleri ve CB seçimini.