Kaldırılmasını beklerken Başbakan’dan talihsiz açıklama!

Kaldırılmasını beklerken Başbakan’dan talihsiz açıklama!
Yayınlama: 04.02.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:38
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım, Küçük Çamlıca’daki verici kulesi inşaatında incelemelerde bulundu. Yıldırım incelemelerin ardından kameraların karşısına geçti. Konuşmasında buradaki vericiler yetmezse Adalar’a verici kurulabilir ifadesi kullandı.

Kaldırılmasını beklerken Başbakandan talihsiz açıklama!

ADALAR’A VERİCİ KURULABİLİR

Kınalıada’nın kalbine hançer gibi saplanmış, sağlığı tehdit ettiği raporlarla kanıtlanmış ve yıkım kararı olan vericilerin yanına yenileri gelebilir. Kınalıada’da bu vericiler yüzünden normal ölüm tarihe karıştı. Ölümlerin çoğu kanser hastalığından…

Yıldırım, bazı analog yayıncıların “Bize yer kalmıyor?” şeklinde endişeleri olduğunu aktarırken, şöyle konuştu:

Başbakan Yıldırım konuşmasında ” Bu konuda endişeye mahal yok. Burası yaklaşık olarak 125 vericiye hizmet verecek. Yani yayın yapan radyo ve televizyona. TRT’nin kendi kulesi var. Orada da vericiler olacak ama yetmesse İstanbul’un değişik yerlerinde, Adalar’da 12 tane daha emisyon noktası var. Bu emisyon noktalarında da vericileri yerleştirerek yayın yapabilecekler. Dolayısıyla , hiç kimse açıkta kalmayacak. Zaten sayısal yayına geçince, biliyorsunuz bir analog 6 ile 8 sayısal yayına, bant aralığı olarak tekabül ediyor. O yüzden istediğiniz kadar istemediğiniz kadar verici buradan hizmet alabilecek” dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam ett “İstanbul Küçük Çamlıca televizyon kulesi gördüğünüz gibi arkamızda yükselmeye devam ediyor. Bu gördüğünüz kule bu hale kolaylıkla gelmedi. Yerin altında 21 metre derinliğe kadar temel kazısı yapıldı ve beton temel yapıldı. Beton kule yüksekliği 220 metre 50 santimetre. Onun üzerine bir de 145 metre çelik anten var. Bugün itibariyle 220,5 metrenin 153 metresini tamamlamış vaziyetteyiz. Geriye 67,5 metre var. 1 ay gibi bir sürede tamamlanmış olacak. 33 ve 34. katlarda seyir terası var. İstanbullular veya İstanbul’a dışarıdan gelen ziyaretçiler bu seyir teraslarında İstanbul’un her tarafını izleme imkanı bulacaklar. 39 ve 40. katlarda da restoran, yiyecek içecek kısımları var. Bu kule yıllık yaklaşık 4,5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapacak. Böyle bir planlama var.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.