Kanser Haftası’nda bisiklete biniyoruz

Kanser Haftası’nda bisiklete biniyoruz
Yayınlama: 31.03.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:42
A+
A-

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında fiziksel hareketsizliğin azaltılmasına yönelik, Bakırköy Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, 02.04.2016 Cumartesi günü saat 09:30’da Bakırköy İlçesi,Yeşilköy Rönepark Sahil’de ‘‘1-7 Nisa’nda Bisiklete Biniyoruz” temalı yürüyüş yapılacak olup, konuyla ilgili düzenlenen yürüyüş ve bisiklete binme etkinliğine tüm halkımız ve basın mensupları davetlidir.

Kanser Haftası'nda bisiklete biniyoruz

1-7 NİSAN KANSER HAFTASINDA BİSİKLETE BİNİYORUZ  ETKİNLİĞİ DAVETİ

Kanser, yüzyıllar öncesinde olduğu gibi günümüzde de aramızdaki varlığını sürdürmektedir. Kanser teriminin ilk defa Hipokrat tarafından (M.Ö. 460-377) organizmanın şifa bulmayan yeni yapılanmaları için kullanıldığı görülür.

Kanserin esas nedeni hücre bölünmesi esnasında DNA replikasyonunun (eşlenmesi) hatalı olması sonucu hücrenin farklılaşmasıdır. Dünya’da en çok tanı konulan kanserler akciğer (%13,0), meme (%11,9) ve kolon (%9,7) iken kanserden ölümlerin ise en çok akciğer (%19,4), karaciğer (%9,1) ve mideden (%8,8) gerçekleştiği belirtilmiştir.

PERSONELİ VE HALK EL ELE, KANSER SANA GÜLE GÜLE!

Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir ve toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması ve kanser taramaları ile erken teşhis imkanlarının bulunması bu konudaki sağlık politikalarının dünya genelinde her geçen gün güncellenmesine yol açmaktadır.

Kanser dinamik bir hastalık ve süreçtir. Bu dinamik sürece hakim olabilmek ve farkındalık oluşturabilmek için,  ‘1-7 Nisan Kanser Haftası’  münasebetiyle  02 Nisan 2016 Cumartesi Günü saat 10:00’da Bakırköy İlçesi Yeşilköy Rönepark Sahil’de yapılacak “Kanser Haftasında Bisiklete Biniyoruz” temalı yürüyüş ve bisiklet sürme etkinliğimize tüm halkımız ve basın mensupları davetlidir.

 

Adalar  İlçe Sağlık Müdürlüğü /Toplum Sağlığı Merkezi

Eğitim Şubesi
 

Tel&Faks:(0216) 382 60 61-382 62 10    

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.