Kemal Kil: “Eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal’i hürmet ve hasretle yâd ediyoruz”

Kemal Kil: “Eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal’i hürmet ve hasretle yâd ediyoruz”
Yayınlama: 13.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anma konuşmasında partisi adına kürsüye çıkan Adalar Ak Parti Meclis Gurup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Av. Kemal Kil mecliste duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

Kemal Kil: "Eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal'i hürmet ve hasretle yâd ediyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anma konuşmasında partisi adına kürsüye çıkan Adalar Ak Parti Meclis Gurup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Av. Kemal Kil mecliste duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

Adalar Ak Parti Meclis Gurup Başkan Vekili ve İBB Meclis Üyesi Av. Kemal Kil;

“Sayın Başkan Değerli Meclis Üyeleri,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79. yıldönümü münasebetiyle söz almış bulunmaktayım.

Aziz Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurucusu, eşsiz devlet adamı, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal’i 79. Sene-i devriyesinde bugün bir kez daha derin bir hürmet ve hasretle yâd ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal’le birlikte bugün ahrete irtihal etmiş tüm gazi ve aziz şehitlerimize de bir kez daha minnettarlığımızı ifade ediyoruz.

Kendi deyimi ile Benim Nâciz vücûdum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar yaşamasının sırrı nedir?

Gazi Mustafa Kemal 29 Ekim 1933 “Onuncu Yıl Nutku”nda:

Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, “muasır medeniyet” seviyesinin üstüne çıkaracağız”.

Gazi Mustafa Kemal’e göre kendi kültürümüzü dünya medeniyetlerinin seviyesinin üstüne çıkartabilirsek millî hedefimize ulaşmış olacağız. Tarihî süreç içinde ortaya çıkan ve bir millete niteliklerini veren ve başka milletlerden farklı kılan maddî ve manevî değerlerin bütünü olan millî kültürümüzü zenginleştirebilirsek bize ait medeniyetimizi de yüceltmiş oluruz.

Ziya Gökalp’e göre, sadece iktisat değil din, ahlâk, hukuk, lisan, sanat, örf, fikir ve edebiyatla ilgili birikimler, o milletin kültürünü oluşturur.

O halde millî kültürümüzü oluşturan bütün bu unsurların ileri bir boyuta getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde inancından, milli değerlerinden, kültüründen, örfünden beslenmeyen bir milletin ve kurduğu devletin; güçlü, kudretli, egemen olması beklenemez.

Bu minvalde Cumhuriyetin 100. Yıl dönümü münasebetiyle Ak Parti tarafından ortaya konulan 2023 hedefleri Muassır Medeniyet seviyesi olarak kabul edilen sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel seviye atlama ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından konulan hedeflerin en iyi şekilde anlaşıldığının ve karşılandığının göstergesidir.

Bugün dünyada; çağdaş uygarlık, toplumun kültürel ve sosyo-ekonomik gelişimi ile yakından ilgilidir. Çevre dostu sanayileşme, katılımcı demokrasi, çoğulculuk, bilgi toplumu oluşturma ve ileri teknolojiye sahip olma, çağdaşlığın bir göstergesi olup bu ilkeleri düstur edinen başta Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki AK Parti kadroları ile ülkemiz muasır medeniyet hedefine var güçle ilerlemektedir.

Mustafa Kemal Atatürk, Türk Devleti’nin ulaşması gerektiği aşamayı 20. Yüzyılın başlarında şaşmaz bir sezgiyle görerek gerçek kurtuluşun;  ekonomik bağımsızlıktan ve her alanda kalkınarak güçlenmekten geçtiğini belirtmiş, bunu milletin önüne amaç olarak koymuştur. Gazi bu amacı daha somut olarak;

“Büyük davamız, en medeni, en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir.” Şeklinde ifade etmiş ve refah toplumu olmayı hedef göstermiştir.

Bu hedefin merkezinde ise, medeniyetin kalbi olan hür, bilgili, erdemli, vicdanlı, merhametli, cömert, cesur, insaflı ve sosyal sorumlu insan vardır.

Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ” her yıl 10 Kasımda Atatürk’ü sadece anmakla kalmamalı, anlamaya da çalışmalıyız.”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Saygılarımla”

İfadelerini kullandı…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.