Kınalıada Atatürk Meydanı’nda Araç Parkı Tartışması: Vatandaşlardan İBB’ye Tepki

Prens Adaları’nın en küçüklerinden biri olan Kınalıada’da, Atatürk Meydanı’nın araçlarla doldurulması yerel halkın tepkisini çekti.

Kınalıada Atatürk Meydanı’nda Araç Parkı Tartışması: Vatandaşlardan İBB’ye Tepki
Yayınlama: 04.01.2026
A+
A-

İstanbul, 4 Ocak 2026 – Prens Adaları’nın en küçüklerinden biri olan Kınalıada’da, Atatürk Meydanı’nın araçlarla doldurulması yerel halkın tepkisini çekti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün bulunduğu tarihi meydan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Adalar Belediyesi araçları ve diğer taşıtlarla adeta bir otoparka dönüşmüş durumda. Vatandaşlar, bu durumun Cumhuriyet’in kurucusuna saygısızlık olduğunu savunarak, belediyenin tutumunu eleştiriyor.

Fotoğraflarda görülen manzara, meydanın ön kısmında park edilmiş kamyonlar, otobüsler ve servis araçlarını gösteriyor. Arka planda dalgalanan Türk bayrakları ve “İskele Sis” ile “IDO” tabelaları dikkat çekerken, meydanın yeşil alanları ve oturma bankları araçların gölgesinde kalmış. Bir Kınalıadalı, sosyal medyada paylaştığı görüntülerle, “Atatürk’ün anısına saygısızlık yapılıyor. İBB araçları meydanı işgal etmiş, CHP’li belediye hiç mi rahatsız olmuyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Benzer olaylar daha önce de yaşanmıştı. 2021 yılında, aynı meydanda İBB’nin tören alanına kulübe yerleştirmesi yerel tepki toplamış, Ada Gazetesi’nde “Kınalıada’da tören alanına İBB kondu!” başlığıyla haberleştirilmişti. O dönemde de CHP’li yönetimin yaklaşımı eleştirilmiş, ancak kalıcı bir çözüm getirilmemişti.

Adalar Belediyesi yetkilileri, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, İBB’nin park ve yeşil alanlar düzenlemeleri kapsamında Kınalıada’da tadilat çalışmaları yürüttüğü biliniyor. Vatandaşlar, meydanın temizlenmesi ve araç parkının yasaklanması için çağrıda bulunuyor. Konu, sosyal medyada da yankı bulurken, benzer park sorunları İstanbul’un diğer ilçelerinde de sıkça gündeme geliyor.

Bu olay, büyükşehirlerdeki araç yoğunluğu ve tarihi alanların korunması tartışmasını yeniden alevlendiriyor. Yerel yönetimler, benzer şikayetlere nasıl yanıt verecek, yakından takip edilecek.

Kınalıadalı bir vayandaşımız ise: “Bugün, yüreğim burkularak baktım o kutsal yere: Atatürk Meydanı’na. Ulu Önder’in büstünün gölgesinde, dalgalanan ay yıldızlı bayraklarımızın altında, ne yazık ki bir kaos hüküm sürüyor. İBB’nin araçları, kamyonlar, otobüsler… Sanki bir otoparkmış gibi doldurulmuş meydanımız. Bu, sadece bir ihmal değil; Atatürk’ün anısına, Cumhuriyet’in temellerine yapılmış derin bir saygısızlık. CHP, her fırsatta Atatürkçü olduğunu haykıran o parti, hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Bu görüntü, içimizi yaralıyor, ruhumuzu incitiyor. Çocuklarımıza miras bırakacağımız meydanlar, araç hurdalığına mı dönüşecek? Lütfen, bu utanca dur diyelim; meydanımızı temizleyelim, Atatürk’ün hatırasını hak ettiği gibi yaşatalım. Kalbimdeki hüzünle sesleniyorum: Saygı, sadece sözde değil, eylemde olmalı!” dedi.

Kınalıada Atatürk Meydanı'nda Araç Parkı Tartışması: Vatandaşlardan İBB'ye Tepki

Ada Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.