Kınalıada Tören Alanı’nın içler acısı hali

Kınalıada Tören Alanı’nın içler acısı hali
Yayınlama: 03.10.2024
A+
A-

Kınalıada’da bulunan, içinde Atatürk Büstü’nün de bulunduğu tören alanına kurulan plastik kondu’nun kötü görüntüsü Kınalıadalılar tarafından tepkiyle karşılanıyor.


İşgal altında olan, bir kafenin neredeyse Atatürk Büstü’nün önüne kadar masa sandalye koyduğu, İDO İskelesinin alanın bir bölümünü medivenlerle işgal etmesi bir yana bir de Adalar Belediyesi tarafından bir kitapevinin para kazanması için öngörünüm dikkate alınmadan plastik kondu ile kaplanması, Kitap adı altında kamuflaj yapılarak, “nasıl olsa kitap satılıyor, kimse bir şey demez” zihniyetiyle alanın birilerine peşkeş çekilmeye çalışılmasını üzülerek izliyoruz. CHP’li Adalar Belediyesi’nin içinde Atatürk Büstü bulunan tören alanını tertemiz tutması, işgallerden kurtarması gerekirken görüntü bu.


Yakın zamanda içinde Atatürk Büstünün de bulunduğu, resmi törenlerin yapıldığı tören alanı işgallerle neredeyse tören yapılacak yer kalmadı. Türkiye Cumhuriyet’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün büstünün bulunduğu alan içler acısı bir vaziyette. Tören alanın geneli ise bakımsız bir şekilde kaderine terk edilmiş durumda ve bu durum ilçenin yetkililerini rahatsız etmemiş görünüyor!


Bu çirkin görüntüyü görenlerin demek ki Atatürk’e verilen değer bu dediği tören alanı ilçeyi yönetenlerden hiç kimseyi rahatsız etmemiş olsa bile bizi aşırı derece rahatsız ediyor. Ve bu görüntüyü her kim kabul ederse etsin biz bu görüntüyü kabul etmiyoruz. Bu durumdan kim sorumluysa bu çirkinlikten Kınalıada’yı hemen kurtarsın. Belediye ise belediye Kaymakamlıksa Kaymakam Bey ilgilensin yok ikisi de yapamıyorsa İstanbul Valiliği bu çirkin görüntülerin önüne geçsin. Bunlardan hiç biri biz yapamıyoruz diyorlarsa eğer o zaman devletimiz yapsın! Birileri artık bu çirkinliğe ve Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün olduğu tören alandaki işgallere bir son versin.


Buradan sesleniyoruz! Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Adalar Kaymakamı Abdurrahman İNAN, İstanbul Valisi Davut Gül, Kınalıada’yı bu çirkin görüntüden biran önce kurtarın!

Kınalıada Tören Alanı'nın içler acısı hali Kınalıada Tören Alanı'nın içler acısı hali Kınalıada Tören Alanı'nın içler acısı hali Kınalıada Tören Alanı'nın içler acısı hali

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.