Kınalıada yeni yıla çöp ve molozlarla girdi!

Kınalıada yeni yıla çöp ve molozlarla girdi!
Yayınlama: 03.01.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:33
A+
A-

2018 yılına dünya havai fişek gösterileri ve çeşitli etkinliklerle girerken Kınalıada  yeni yıla kanunsuz çöp ve moloz dökümleriyle girdi.

Kınalıada yeni yıla çöp ve molozlarla girdi!

Yeni yıl tüm dünyada kutlamalarla girilirken Kınalıada’da yine kanunsuz çöp ve kaçak moloz dökümleriyle girdi. işin kötü tarafı Adalar Belediyesinin bu kanunsuzluklara göz yumması hatta bu kanunsuzlukların içinde direk olarak bulunması dikkat çekiyor. Resimlerden de görüleceği gibi sit alanı olan ve herhangi bir şeyin dökülmesinin kanunen olanaksız olduğu yerde çöpler ve molozların yanı sıra Adalar Belediyesinin de bir çöp kamyonunun bulunması işin artık zıvanadan çıktığını gösteriyor.

Kınalıada yeni yıla çöp ve molozlarla girdi!

Defalarca yazmamıza rağmen yetkililerin halen bu kanunsuzlukları yapması en hafif dille anlatırsak YÜZSÜZLÜK olarak karşımıza çıkıyor…Maalesef 1/1000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları’nda ÖA-6a ( Jeolojik bakımdan önemli alan) olan yer artık bir çöplük…

Adalar, kentsel ve doğal SİT alanı ilan edilmiştir

Adalar, kentsel ve doğal SİT alanı ilan edilmiştir. Bu alanlara moloz, çöp ve inşaat atıkları dökülemez, geçici olarak bile olsa depolanması yapılamaz. Bu nedenle Adalar Belediye Meclisi tarafından her yıl yayınlanan ücret tarifesi ile m3 başına hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının anakara depolama alanına taşınması için vatandaşlardan ücret almaktadır

Bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi, anlamı inşaat atıkları hafriyat toprağı, çöp ve inşaat/yıkıntı atıklarının Adalar sınırı içinde dökülmesi yasak olduğu halde buna aykırı işlem yürütülmüştür ve halen yürütülmektedir. Bu dökülen molozları fırsat bilen fırsatçılar da bir süredir gece yarısı gelerek moloz dökmeye devam ediyor.

İzinsiz hafriyat dökmenin yani kaçak moloz dökmenin cezası ne kadar?
Kaçak hafriyat ve moloz dökümü ile çevreye verilen zararın büyüklüğüne göre ise Çevre Kanunu uyarınca 42 bin lira ile 126 bin lira arası cezai işlem uygulanıyor. Aynı zamanda dökülen alan da temizlettirilerek görüntü kirliliği giderilmiş oluyor.

Nereye ihbar edilir?
Vatandaşlar, kaçak hafriyat dökümü yapan kişi yada araçları gördükleri zaman, plakalarını alıp, varsa firma adını, yer ve zaman tespiti yaparak yaşadıkları il veya ilçenin belediye ekiplerine !!! haber verebilir.

Adalar Belediyesinin yaptığı güvenlik çitlerinin durumu içler acısı

Kınalıada yeni yıla çöp ve molozlarla girdi!

Kınalıada’ya tatile gelen Kağıthane İTO Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde okuyan Oğuzhan Batak ve Onur Sarıkan gezmek amacıyla iki kişilik bir bisiklet kiralamış Taşocakları mevkisinde virajı alamayarak 3-4 metre aşağıdaki kayalıkların üzerine düşmüştü. Batak ve Sarıkan, çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları yerden çıkartılıp hastahaneye kaldırılmıştı. İşte bu olaydan sonra harekete geçen dönemin Başkan Yardımcısı Rafi Herman Araks çok tehlikeli olan Kınalıada Taş Ocakları virajına komple çit örgü çektirmiş ve gerekli önlemi aldırmıştı.

Ama görünen o ki “Saldım çayıra mevlam kayıra” zihniyeti ile Adalar’ı yöneten Atilla Aytaç ve ekibinin insan hayatına çok bir değer vermediği insanların hayatını kurtarmak için çekilen güvenlik çitinin şu andaki görüntüsünde anlaşılıyor. Üstelik fırsatı kaçırmayan YÜZSÜZLER açılan yerden hiç vakit kaybetmeden moloz ve çöpleri denize dökmüşler.

Orman İşletme Müdürlüğünün yaptığı barakakondu kötü görüntü vermeye devam ediyor

Kınalıada yeni yıla çöp ve molozlarla girdi!

Kınalıada Taş Ocakları Mevkiinde, spor sahası yapılacak olan ve insanların denize girmek, adalıların her sabah yürüyüşe çıkıp spor yaptığı yere Orman Bakanlığı’na bağlı Adalar Orman İşletme Müdürlüğü skandal bir karar imza atarak Kınalıada’nın en güzel yerlerinden biri olan yere  kondurdukları iğrenç bir görüntü sergileyen ORMAN BARAKA halen yerinde durarak kötü görüntü vermeye devam ediyor.

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.