Kınalıada’da musluktan zehirli su akıyor iddialarına İSKİ’den yanıt

Kınalıada’da musluktan zehirli su akıyor iddialarına İSKİ’den yanıt
Yayınlama: 23.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Kınalıada’da bir kaç gündür musluktan akan suyun zehirli olduğu söylentilerine İSKİ’den açıklama geldi. İSKİ ‘den yapılan açıklamada, sudan zehirlenme durumunun söz konusu olmadığı belirtildi

Sosyal medya’da vatandaşlar ve sosyal medya üzerinden haber yapan bazı grupların yaptığı paylaşımlarda, musluk suyunun zehirli olduğu iddiaları üzerine İSKİ bir açıklama yaptı. İSKİ yetkilileri, doktorlarla yapılan görüşmelerde çocukların kusma ve ishal şikâyetlerinin viral enfeksiyondan kaynaklandığı, sudan zehirlenme durumunun söz konusu olmadığının belirlendiğini açıkladı. İSKİ laboratuvar ekiplerinin bölgede incelemelerini sürdüğü, bunun yanı sıra vatandaşların kullandığı damacanalardaki sulardan da örnek alınıp incelendiği belirtildi.

İSKİ akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada ise:

“22-23 Temmuz 2022 tarihlerinde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında Kınalıada sakinlerinin içme suyu kaynaklı olumsuzluk yaşadığı iddiaları yer almaktadır.

Kurumumuz İstanbullulara 7 gün 24 saat kesintisiz, sağlıklı ve içilebilir kalitede içme suyunu ulaştırmaktadır. İSKİ’nin şehre sağladığı içme suyu Sağlık Bakanlığı ve Avrupa standartlarına her zaman uygundur.

‘Olumsuz bir duruma rastlanmadı’

Adalar ilçesine, Anadolu Yakası’na sağlanan içme suyu verilmektedir. Ayrıca bölgede idaremizin sorumluluğundaki içme suyu depolarında ve şebekede ekiplerimizce incelemeler yapılmış ve herhangi bir olumsuz duruma rastlanmamıştır.” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.