Kınalıada’daki polislere baraka işkencesi!

Kınalıada’daki polislere baraka işkencesi!
Yayınlama: 03.09.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Kınalıada’da görev yapan ve bir türlü yer bulunamadığı için içinde çalışmak zorunda bırakılan polisler 3 m2 bir baraka da görevlerini yapmaya çalışıyor.

Kınalıada'daki polislere baraka işkencesi!

 

 

POLİSLERİN HALİ İÇLER ACISI

Kınalıada’da görev yapan polisler, görev yaptıkları merkez binalarının yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalmasından dolayı kendileri için getirilen 3 m2 lik barakalarda  görevlerini yapmaya çalışıyor. Son zamanlarda yaptığımız haberlerden dolayı ifade vermek için sıkça gittiğim karakolda en son 3 saate yakın ifade verince içime fenalık geldi. Hakikaten 3 m2 lik bir yerde 3 saat oturmak nezarethaneye atılmak gibi bir şey. Düşünün benim 3 saat kalıp sıkıldığım bir yerde polisler 24 saat görevlerini yapmaya çalışıyor. Hemde her gün…Bu 24 saatte çeşitli suçlardan gözaltına alınmış zanlılarla muhatap oluyorlar. Şimdi diyeceksiniz ki görevleri… Tamam da bu görevlerini 3 m2 lik bir barakada yapmak olmamalı… İnsanın psikolojisi bozuluyor… Şöyle; 3 m2 bir yerde 3 saat kalın ne hissedeceksiniz!… Üstelik yersizlikten dolayı nezarethane yok. Zanlılar iskemlede oturtulup ifadeleri alındıktan sonra Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderiliyorlar. Yani suçlu polis iç içe!… Bir olay olduğu zaman barakada bir suçlu varsa polislerin hepsi, olaya müdahale edemiyor. Çünkü zanlının kaçma ihtimali var… Zaten Kınalıada’da yetersiz sayıda olan polisler için bir de bu sıkıntı var… Adaya bilhassa yazın gelen binlerce kişi düşünüldüğünde!…

Bir sorunda polislerin adada kalacak bir yer, lojman olmaması. Bu ne demek! Polisler mesaileri bittiklerinde nerede oturuyorlarsa oraya gitmeleri. Yani sabah vapura veya motora binip karakola geliyorlar. Mesaileri bitince yine aynı yolla geri dönüyorlar. Yol, 3 m2 baraka adadaki polislerin işi hakikaten zor… Birde Kınalıada’ya uzak bir yerde oturuyorlarsa eyvah, eyvah…

Polislerimizin başarı oranlarını daha da yükseltmek için çalıştıkları ortamlarda rahat  olması gerekiyor…Meslek gereği sıkıntılarını yüksek sesle dile getirememek gibi bir sıkıntıları da olunca, polislerimiz bütün defansif hataların bedelini sessizce kabullenmek zorunda kalıyorlar. Bu sorunları da gündeme getirmek kamu görevi yapan biz gazetecilere düşüyor.

Polislik mesleği, 24 saat esasına göre ifa edilen, kesintisiz hizmet verilen bir meslek. Polislerimiz, bir devlet memurunun yaptığı mesaiden yaklaşık yarı yarıya daha fazla çalışıyorlar. Bir memurun günlük çalışması 8 saat iken polislerin günlük çalışma süresi 12 saati aşıyor. Buna bağlı olarak, aylık çalışma süreleri kamuda ve özel sektörde 180 saat iken, polislerde bu rakam 240 saati buluyor. Diğer taraftan, yapılan fazla çalışmalara karşılık polislere bildiğimiz kadarıyla fazla mesai ücreti ödenmiyor.

Yapılan araştırmalar, polislerin 12 saatlik mesaileri boyunca yeme, içme ve benzeri fiziksel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşadıklarını gösteriyor. Görevleri gereği üstlendikleri ağır yük, zorlu görevler, bazı zamanlarda 24 saate varan mesailer, günlük ihtiyaçların karşılanamaması, eve, eşe, çocuklara vakit ayıramama gibi sorunlar, polisler üzerinde büyük bir baskı yaratıyor… Birde 3m2 lik barakalarda çalışmaları…

İş böyle olunca bir kaç soru sorma gerekiyor…

1- Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kınalıada’daki polislerin bu sıkıntılarından haberinizi var mı? Eğer var ise ne gibi düzenlemeler yapılıyor?

2- Yıkılma tehlikesi olan merkez binanın yapımına ne zaman başlanacak?

3- Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, polislerimizin bu sıkıntılarıyla ilgili herhangi bir girişimde bulundunuz mu?

4- Ak Parti Adalar Meclis ve İBB Meclis üyesi Ak Parti Grup Başkan Vekili Av. Kemal Kil, polislerimizin bu sıkıntılarıyla ilgili herhangi bir girişimde bulundunuz mu?

5- Orman İşletme Müdürlüğünün yaptığı gözetleme kulesi adı altında adanın en güzel yerine koyulan ve kötü bir görüntü veren barakakondu ve belediyenin işçilerinin kaldığı gecekondu düşünüldüğünde Kınalıada’daki polislerimizin kalacağı bir lojman yapımı düşünülüyor mu?

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.