Kınalıadalıların şartlı bağış isyanı!

Kınalıadalıların şartlı bağış isyanı!
Yayınlama: 24.02.2024
A+
A-

Kınalıada’da bir hayırseverin şartlı bağışladığı, adada 65 yaş üstü ve engellileri, öğrencileri taşıyan minibüs hiç bir gerekçe gösterilmeden seneler önce Büyükada’ya götürüldü. Hak, Hukuk tanımayan Erdem Gül ve Engin Çelik’in talimatıyla Kınalıada’da kullanılması şart koşulan aracın Büyükada’ya götürülmesine Kınalıadalılar isyan ediyor. Amacın insanları İETT’nin paralı araçlarına yönlendirmek olduğu söyleniyor.

Kınalıada’da bir hayırseverin şartlı bağışladığı, (sadece Kınalıada’da kullanılması şartıyla) adada çoğunlukla 65 yaş üstü ve engellileri ücretsiz taşıyan, öğrencileri evlerinden iskeleye, iskeleden evlerine taşıyan minibüsün hiç bir gerekçe gösterilmeden Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik tarafından seneler önce Büyükada’ya götürülmüştü. Şartlı Bağış, bağış yaparken yapılan bağışın ne şekilde kullanılacağı “şart” ile belirlenen bağış türü olup, şartı dışında kullanılamıyor.

Senelerdir Büyükada’da

Minibüs, Kınalıadanın dik yokuşları çıkamayan yaşlı ve engellileri evlerine götürüp getiriyordu. Bilhassa yaşlı ve engellilerin ayağı olan aracın Büyükada’ya götürülmesi Kınalıadalılar arasında tepkiye neden oldu.

Aracın neden Büyükada’ya götürüldüğü ise merak konusu. Kınalıadalılar senelerdir aracın geri gelmesini bekliyorlar…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.