Kınalıada’nın en güzel yeri Adalar Belediyesi tarafından çöplüğe çevrilmek isteniyor

Kınalıada’nın en güzel yeri Adalar Belediyesi tarafından çöplüğe çevrilmek isteniyor
Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-

Kınalıada Taşocakları mevkiinde, Orman arazisi olan yere, Adalar Belediyesi tarafından çöp merkezi yapılmak için Kanlıca Orman Bülge Müdürlüğü’nden arazinin Adalar Belediyesine tahsisi istenmişti. Bu alana aynı zamanda senelerdir spor kompleksi yapılmaya çalışıyor.

Kınalıada Mahallesi 104 ada 1 parsel sayılı taşınmazın 12.298,85 metrekarelik kısmında Katı Atık Aktarma İstasyonu (İnşaat atıkları, mobilya, kanepe, beyaz eşya, kaba atık vb.) yapılması için Adalar Belediyesi tahsis talebinde bulunmuş.

İstanbul Kanlıca Orman Bölge Müdürlüğü tarafından cevabi yazıda başvurunun olumlu sonuçlanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Adalar Belediyesinin arasında protokol olması gerektiği bildirmiş.

Yarın Burgazada yapılacak olan meclis toplantısında belediye başkanına İBB ile protokol yapmak için yetki verilecek. Yetki verilir, İBB ile de protokol imzalanır, Orman Müdürlüğü de onaylarsa Kınalıada’nın en güzel yerlerinden biri çöplük olacak.

Adalar Belediyesinin Adaları çöplüğe çevirme gayretleri son hız devam ediyor. 31 Mart 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’nin aday gösterdiği Mustafa Farsakoğlu seçimleri kazanmış, yardımcısı olarak da şuanki belediye başkanı Ali Ercan Akpolat’ı atamıştı. Bu ikilinin ilk işi Kınalıada Taşocakları mevkiine binlerce m³ kamyon moloz, tıbbi atık ve çöp dökerek Kınalıada’yı çöp merkezi haline getirmek olmuştu. Bu tarihten itibaren Kınalıada’nın, Adaların bütün çöpleri bu alana dökülmüş ve ormanlık alan çöplüğe dönmüştü. Anlaşılan Akpolat’ın içindeki bu çöp, pislik merakı bitmemiş gibi görünüyor.

Kınalıada'nın en güzel yeri Adalar Belediyesi tarafından çöplüğe çevrilmek isteniyor
Kınalıada'nın en güzel yeri Adalar Belediyesi tarafından çöplüğe çevrilmek isteniyor

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.